2017-12-12 111 views
上星期放工行過銅鑼灣睇下有咩食時,見到依間平時排哂長籠嘅拉麵店竟然門口冇人排(可能因為早過平時去掛),即刻走入去啦!點知一入到去原來裹面排緊隊,我見得幾個人排 應該好快排完,所以就照排,好快就有位了特盛炙燒豚肉拉麵:普通的拉麵得1塊燒豚肉,而依個特盛炙燒豚肉拉麵呢就有5塊,啱哂喜歡食肉人士,個湯比較香濃而不油膩,飲落唔會太咸,炙燒豚肉,香口惹味,半肥瘦,有入口即溶感覺檸檬豚肉拉麵:依個係 期間限定 ,湯放入了3片檸檬,飲落酸酸地加上清淡的豬骨湯,清新可口,同樣有炙燒豚肉,值得一試雞叉燒:肉質嫩滑,肉汁豐富,有雞味味玉:即溏心蛋好香滑栗米粒:剛剛到時是凍的,放在湯裏暖了就啱食最後黎一個麵後甜品,日本抺茶雪糕,有著抺茶的濃香,上面有抺茶粉加了紅豆,食到停唔到口
雞叉燒:肉質嫩滑,肉汁豐富,有雞味
味玉
味玉:即溏心蛋好香滑
栗米粒
栗米粒:剛剛到時是凍的,放在湯裏暖了就啱食
抺茶雪糕
味玉