2024-01-19 38 views
今日系將軍澳單車公園踩完單車🔍,然後來左呢間餐廳,今日特意來拜訪一下,順便試下佢地好出名既拉麵。。👅✨ 味增炸餃拉麵🍜,真係一試難忘😋!首先,味增湯頭有種溫潤同豐富嘅口感,飲落去暖笠笠,增添咗一份心滿意足嘅感覺🥰。再嚟講講啲拉麵,啲麵條彈牙得嚟唔會太硬,同湯底混合埋一啲神秘嘅香氣,引領下一口,令人期待不已🤤。炸餃方面,皮薄餡滿,外皮香脆得來唔油膩,咬落去又响又脆🥟,個餡味濃而且肉汁充足,同湯底嘅味增味夾得好,令人再三回味。而且,配嘅溏心蛋🥚,蛋黃流心得嚟微微地凝固,恰到好處,溶入湯底中,增添咗層次感。整體嚟講,呢個味增炸餃拉麵絕對值得一試!碗底嘅麵食之旅,喺每一啖嘅深度同豐富感中都能體驗到廚師嘅用心同巧思,無論係視覺上嘅呈現👀,定係味蕾上嘅享受,都令人拍案叫絕。想品嚐正宗日式料理,記得要黎挑戰下啲餐廳嘅經典美味,絕對會俾佢哋嘅廚藝同饗宴滿足到你👌!✨黑鬼叉燒拉麵✨選用醬油或豚骨湯,具有香氣濃鬱、口感鮮嫩的特點。拉麵的麵條為粗麵條,具有嚼勁和彈性,使整碗拉麵更加豐富多樣。叉燒鮮嫩多汁,搭配上自製的蘸醬,真心正。所有既材料同個調味都好夾,所有野融為一體,食都停唔到口。

所有既材料同個調味都好夾,所有野融為一體,食都停唔到口。