之前嚟過Eaton Hotel 呢度食 buffet,見到buffet上一層有food court,都幾多餐廳選擇,我哋決定得閒就嚟呢度逐間慢慢試。.今次我哋一出𨋢就見到呢間〈牛響度拌麵〉,個名幾特別,原來指「食牛嘅響導」,我老公鍾意食牛、我鍾意食拌麵,啱晒我哋。.我哋諗住每人一碗拌麵,再加一款小食share,但我哋低估咗個份量,原來係好大碗!真係食到好飽😆.我叫了豬頸肉熱拌麵,配蔥油醬汁;老公叫了沙茶牛三寶熱拌麵,配胡麻醬汁。呢度拌麵係用刀削麵,成條都好滑,唔會中間有部分特別硬。每碗麵都有青瓜絲、紅蘿蔔絲及半隻溏心蛋。.豬頸肉熱拌麵 —有8塊豬頸肉,每塊都爽口彈牙,燒到有脆邊,有炭燒香味;配搭的蔥油醬汁好濃好惹味,配豬頸肉好夾。.沙茶牛三寶熱拌麵 —牛三寶分別是金錢肚、牛筋、鹵牛面頰,全部份量都超多!.牛面頰有8塊!每一塊都有齊牛肉及筋膜位,有骨膠原的腍滑口感;牛筋有5塊,每塊都大大舊,好滑溜,有滿滿的骨膠原;金錢肚有6塊,唔韌,幾爽口。牛三寶全部都炆到好入味👍🏻.小食我哋叫了餐廳招牌〈炸邪惡鹵豬大腸〉份量都幾多,炸到邊好脆,內裡腍;用孜然粉調味,真係好惹味;有好多青瓜絲墊底唔怕「漏

呢度拌麵係用刀削麵,成條都好滑,唔會中間有部分特別硬。
每碗麵都有青瓜絲、紅蘿蔔絲及半隻溏心蛋。

豬頸肉熱拌麵 —
有8塊豬頸肉,每塊都爽口彈牙,燒到有脆邊,有炭燒香味;
配搭的蔥油醬汁好濃好惹味,配豬頸肉好夾。

沙茶牛三寶熱拌麵 —
牛三寶分別是金錢肚、牛筋、鹵牛面頰,全部份量都超多!
牛筋有5塊,每塊都大大舊,好滑溜,有滿滿的骨膠原;
金錢肚有6塊,唔韌,幾爽口。牛三寶全部都炆到好入味👍🏻

小食我哋叫了餐廳招牌〈炸邪惡鹵豬大腸〉
份量都幾多,炸到邊好脆,內裡腍;
用孜然粉調味,真係好惹味;
有好多青瓜絲墊底唔怕「漏」。

我哋另外都叫了2杯飲品,分別是柳橙果冷泡茶及白桃果冷泡茶。清甜,唔會太甜,幾解膩;柳橙果冷泡茶更有粒粒橙肉,幾好飲。

2024-11-12
$100 (Dinner)