家賀屋

Harvest House
2024-10-04 140 views
今日係我同老公拍拖17周年紀念日,咁嘅日子梗係要帶老公食好西啦!我哋就嚟咗家賀屋,今次就食日本菜。因為係平日,所以我哋揀咗食午餐,食 lunch set 就最抵食!我就叫咗我至愛嘅 #火炙左口群丼 ,對於左口魚群邊,我第一次食已經愛上!而定食 set 係會有麵豉湯,沙律,主食 & 蒸蛋。丼飯底係醬油撈飯,配左口魚食,每一啖都好香好好食;而蒸蛋入面就有帶子 & 蜆肉。而老公就叫咗 #關東煮烏冬配照燒慢煮雞扒,關東煮烏冬,梗係唔少得蘿蔔 (超級入味),仲未冬菇,竹輪,仲有豆腐,呢個就係關東煮嘅精髓,照燒雞扒好夠味,配埋關東煮食,好 match!之後再叫咗 #自家燒玉子,我老公大愛燒玉子,又熱又充滿甜味的玉子,正!仲有自己屋企唔會整嘅 #明太子雞翼,日本菜必食,又係老公至愛!跟住仲有我至愛嘅 #炸軟殼蟹,配埋沙律醬食,熱辣辣正呀!最後,亦係我哋至愛同好出名嘅 #西京燒銀鱈魚,食過嘅都知呢道菜係超級美味,我哋兩個都爭住食。而飲品我哋加錢叫咗 #巨峰乳酸梳打,我係乳酸迷嚟㗎!總結:環境 100 分,好掛住日本,呢到俾我感覺好舒服,仲食到好好味嘅日本菜,下次真係可以考慮帶埋仔女嚟食。

跟住仲有我至愛嘅 #炸軟殼蟹,配埋沙律醬食,熱辣辣正呀!

而飲品我哋加錢叫咗 #巨峰乳酸梳打,我係乳酸迷嚟㗎!

2024-10-02
$300 (Lunch)
Celebration
Anniversary