2015-04-25
上次飲野識左個男仔, 今晚約我出去食飯, 佢問我嫌唔嫌西環遠? 有間法國餐廳唔錯, 吃完飯仲可以行下海旁公園!? 嘩, 選法國菜.... 唔通約女仔一定選法國菜穩陣? 飯後散步都諗埋, 嘻嘻…甘識做,即刻加印象分! 我地約左係堅尼地城港鐵站等,行幾分鐘就到, 見到海,已感到浪漫氣息, 為紀念我地既第一次 Dating , 我決定好好寫下今次晚餐既細節,將環境 & menu一齊拍底。跟住當然係先紅酒两杯啦!!店員服務很好笑容親切, 令我們緊張的情緒放鬆了不少, 店員問有無興趣試下今日既special- 聖子, 然後配個沙律同磨姑湯. 由於初次 dating, 基本上店員介紹咩我都点頭同意話 ok, 以示大方得体既一面, haha頭盤先黎聖子和 Caesar Salad, 主菜方面,我怕唔飽,叫左 Loster Risotto 聖子果然係好新鮮彈牙!!平時中式聖子係蒜蓉蒸, 呢款稀稀的白汁,帶出左聖子既鮮甜就!好想食多隻!! 材料豐富既 Caesar Salad 來了, 都係白汁底, 两款一齊食, 又夾又滋味 磨姑味好濃好好味,湯身一點也不 "結",不會令人感到 "飲湯都飲滯左:.佢叫左
我地約左係堅尼地城港鐵站等,行幾分鐘就到, 見到海,已感到浪漫氣息, 為紀念我地既第一次 Dating , 我決定好好寫下今次晚餐既細節,將環境 & menu一齊拍底。跟住當然係先紅酒两杯啦!! 店員服務很好笑容親切, 令我們緊張的情緒放鬆了不少, 店員問有無興趣試下今日既special- 聖子, 然後配個沙律同磨姑湯. 由於初次 dating, 基本上店員介紹咩我都点頭同意話 ok, 以示大方得体既一面, haha