2021-11-09
星期五放工,老公揸車帶我去深井食西餐,隱藏咗係寧靜的角落,環境清幽🌸🌻🌼,門口有啲花花嘅,不過我太肚餓嘅關係,冇影到就衝左入餐廳😂。有兩篇少少蒜蓉包,外脆內軟。老闆推介嘅熱咖啡,佢係用幾種咖啡豆混合磨成,非常有層次感,冇諗過一間西餐可以有咁高水準嘅咖啡,有驚喜😃😃,仲有一個笑哈哈😆幾可愛!胡椒香蒜大蝦扁意粉🍝,意粉煙煙銀銀,蒜香味非常掛麵,三隻蝦新鮮爽口😬不錯😙小食:香草蟹餅 配自製辣醬 $88,輕微辣嘅蟹餅🦀,幾好食😋香草🌿好入味,有少少辣,每一啖都幾嘢味,蟹肉一絲絲😍配有辣醬,正😬主食:日本水飼豬鞍配士多啤梨🍓莎莎,好好好食!😋😋😋推介呀,好友驚喜,超水準西餐,豬嘅肉質好鮮嫩,煎得好入味,配上士多啤梨🍓莎莎,好special 😍唔肥,有少量脂肪,充滿油脂味,平時好注重健康嘅我倆都食晒豬鞍嘅肥膏,豬脂肪呀🤤,豬鞍真係煎得好好食!色香味俱全🤗 Chocolate 🍫 cookies smoothie!!! 唔太甜,好好飲,因為啲冰係好綿綿,唔係勁多冰嗰啲,呢個推介當甜品👍🏼🍮🥰環境有現代英倫工業風,似cafe style,又有少少外國氣息😆整體感覺幾舒適。
有兩篇少少蒜蓉包,外脆內軟。