2023-03-01
以前Carton好鍾意去棉登徑飲野,但飲開既都已經執曬,但原來都有好多新野,有1間重係大叔的愛有份去拍攝既地方 (我估好多人都有睇大叔的愛😍),不過佢地已經再裝修左,有埋live band表演~今日叫左呢啲野:- Omakase (Cocktail)- Willow Punch (Cocktail)- 墨西哥粟米片- 三味炸雞球- 四季炸物拼盤叫Omakase 之前,侍應哥哥已經問需唔需要多啲酒🙈我當然say yes,黎到既時候濃烈既酒味,飲落去夠曬烈,正🥰而Willow Punch則非常清,有青蘋果🍏、apple juice 同Gin,我飲左1啖,同我既Omakase有強烈對比🤪食物方面,因為我地係飲野既關係,所以都係叫小食為主,墨西哥粟米片睇落冇咩特別,但食落去好脆,最得意既係,餐廳會附加1個錘仔,方便你揼碎塊粟米片,都幾開心下😝三味炸雞球,雞球Carton好少食,但呢個雞球好少粉,而且大舊,食落去啖啖肉,非常唔錯,值得推介😋四季炸物拼盤分別有洋蔥圈🧅薯條🍟炸蝦🍤麥樂雞🐓,洋蔥圈都算少粉,食落去可以食到洋蔥👍薯條🍟就炸得好食過麥記,炸蝦🍤都係少粉,唔錯👍總結:地點寧靜,地方幾靚,飲
今日叫左呢啲野:
- Omakase (Cocktail)
- Willow Punch (Cocktail)
- 墨西哥粟米片
- 三味炸雞球
- 四季炸物拼盤
總結:地點寧靜,地方幾靚,飲品質素非常高🥰,食物亦幾好食,適合1、2個人黎傾下計聽下live show,如果想少人摸下酒杯底🍸既朋友仔,可以黎下呢到開心下🥰