2019-02-09 554 views
南記實在係童年回憶,由細食到大,由當年十幾蚊到依家差不多三十蚊一碗,漲價不少,但我都依然周不時會掛住南記個種味精的味道,每次都食同一款,就係招牌河。以前得香港仔店,依家開到香港、九龍、新界都有,好神奇。銅鑼灣店可以自助用八達通點餐,如果不想排隊可以試試。今天睇完醫生諗住食清清地,就叫左招牌米,點知都係河粉好味d。有三款餸,招牌春卷,牛丸,魚蛋。春卷係招牌,每次必點,除了南記的春卷其他的也不是太愛吃。牛丸好彈牙,味道香,是我至愛。魚蛋比較軟身,有少少腥味。加上南記辣醬令整碗麵的味道也提升了。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤️,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

銅鑼灣店可以自助用八達通點餐,如果不想排隊可以試試。

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨