招牌菜同熱賣蛋餅都出色,甜品同苦瓜汁好kick,加埋進取嘅價錢,一般啦🙏・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍧 黑白配冰火湯丸刨冰 HK$108・味道:errr,就係芝麻湯圓+芝麻粉+花生粉+冰+芝麻醬😅先唔講湯圓,淨係芝麻粉都搶晒花生粉嘅味了。講緊我飲水食冇味冰兩啖再淨食花生粉都冇乜味⋯⋯・口感:的確冰火嘅,湯丸熱,刨冰凍到我冇敏感牙齒嘅都凍到震🥶刨冰係綿密嘅,不過個配搭真係要搞搞-0-🍚 招牌魯肉飯 HK$68・味道:呢個半肥瘦魯肉再加魯肉汁,所以撈飯好夠。冇偏甜/鹹,其實係好食嘅,但飯碗size要呢個定價實在係太進取了~・口感:飯都粒粒分明嘅。🍜 招牌牛肉面 HK$118・味道:有中藥香但飲落冇,反而係偏甜嘅湯底,牛味都夠足冇俾湯底蓋過。加咗辣油係有惹味少少嘅,但比起喺台灣食又係加辣油嘅味差太遠。・口感:似係牛輾,肉係有埋軟膠質,而且肉嫩所以食落係幾好食。刀削麵幾煙韌,麵質有加分。🌯 髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 HK$88・味道:呢個應該係甜品嚟。係淋身嘅蛋皮包住芋泥蓉,鹹蛋黃粒真係吊到芋泥嘅甜,而芋泥本身冇添加其他甜味,面頭有啲煉奶點綴下,但甜度只係甜過牛奶淡過煉奶嘅甜(明唔明?我

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🍧 黑白配冰火湯丸刨冰 HK$108
黑白配冰火湯丸刨冰

🍚 招牌魯肉飯 HK$68
・口感:飯都粒粒分明嘅。
招牌魯肉飯

🍜 招牌牛肉面 HK$118

🌯 髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 HK$88
・味道:呢個應該係甜品嚟。係淋身嘅蛋皮包住芋泥蓉,鹹蛋黃粒真係吊到芋泥嘅甜,而芋泥本身冇添加其他甜味,面頭有啲煉奶點綴下,但甜度只係甜過牛奶淡過煉奶嘅甜(明唔明?我講到勁複雜😂),所以食落幾natural。呢個真心好食,唔怪得枱枱都嗌👍。
・口感:如果用脆皮嘅蛋餅皮,同埋蛋味出啲,鹹鹹甜甜咁會仲好食。芋泥蓉已經打到cream狀咁,加埋乾身鹹蛋黃粒,食落好夾~

🍍 鳳梨苦瓜汁 HK$48
・味道:好苦🤡⋯⋯自問食涼瓜牛肉係鍾意食有苦味嘅涼瓜,但呢個真心苦,健康呀😀鳳梨同苦瓜比例應該係5:5,要搞搞。台灣嗰啲苦瓜汁好好飲㗎,天真以為香港嘅台灣嘢都差唔多啦,點知大中伏-3-
・口感:有好細味嘅鳳梨渣,但太細所以飲落都冇甜味,對中和苦味為0作用0效果⋯⋯

🍹 芭樂苦瓜汁 HK$52
・味道:同上,一樣好苦🤡但呢個嘅比例似乎係芭樂6:苦瓜4,所以好小小~
・口感:同上🚬

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:有好食有難食,建議食招牌同mark咗熱賣嘅嘢食,其他就要冒險一試了🫡

2023-07-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
招牌魯肉飯