2021-05-19 1393 views
今晚和個同事一齊去九龍深水埗元州街天悅廣場地下,有間【名煌金閣】食中菜地方,但座位是卡位格局,我地約6點半到已座有好多人,好彩仲有位,坐低後開左香片茶,店員都十分有禮貌,我地睇完menu就叫左:招牌鎮店之寶魚米之鄉大沙巴龍躉(約2斤重)$458: 2斤魚十分足稱,魚肉很嫩滑又厚肉,魚皮更彈牙,濃濃的魚湯非常鮮甜又不會腥,值得一讚;內有淮山初看以為是蘿蔔,十分清甜,雲耳爽口,炒米通是上枱之後才鋪上面,這樣就不會太腍,名付其實既《魚米之鄉》!(半份特價)招牌濃湯雞煲翅$188:半份都幾多魚翅和一份雞,雞湯很濃郁鮮甜,雞肉都很嫩滑,味道剛好,魚翅都有幾塊,極重骨膠原,沒有味精,十分滿意!生磨蛋白杏仁茶$32: 我地叫左2碗,這碗糖水最勁就是很花心機整既生磨杏仁,真是又香又滑,做得好食過好多糖水店,內有蛋白食落有口感,如果大家過來食飯後一定要叫呢度既招牌甜品:生磨蛋白杏仁茶。+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++