2024-06-13 1192 views
拿拿食評系列 #沙龍SALOON星期六下午約了朋友去Café Chill Chill, 原定既Coffee Shop太多人排隊,於是決定試一試附近的Café,朋友就擇左呢一間SALOON~門面系工業風既裝潢~ 老闆都系後生仔~ 幾有個人風格~坐低開始擇咖啡既時候,老闆好熱心錦講解唔同咖啡豆既特式,好專業~~~我本人系拿鐵控,但因為朋友叫左Latte,我就諗住可以叫一杯唔一樣既試一試,最後我擇左Macchiato with Apple Pied~ 咖啡師就系我個位面前,睇住佢沖比我,視覺已經覺得好吸引~ 佢沖完放埋Apple Pied上去裝飾,呢一杯真系好有顏值!除左咖啡,我地重叫左3種甜品try try~ 焦糖布甸同2個果撻,焦糖布甸好食既,但唔系太驚豔,而2個果撻,分別系士多啤梨吉士同香蕉拖肥2個口味,食完好意猶未盡,好有衝動想食多一件,哈哈~B1 Ethiopia (74112) Macchiato, Apple PiedHK$75焦糖布甸HK$48士多啤梨吉士果撻HK$58香蕉拖肥果撻HK$58如果第一次去,建議坐Bar枱位置,experience會更好~ 同埋聽老闆講佢地夜晚會
拿拿食評系列 #沙龍SALOON

門面系工業風既裝潢~ 老闆都系後生仔~ 幾有個人風格~

HK$75
HK$48
HK$58
HK$58
香蕉拖肥果撻
如果第一次去,建議坐Bar枱位置,experience會更好~ 同埋聽老闆講佢地夜晚會賣串燒,如果冇興趣食tea,可以try try佢地晚市,以2位老闆錦有heart,相信都會好好食~
2023-02-18
$150 (Tea)
  • Macchiato