2024-09-08
餐廳:捌加廿陸天婦羅居酒屋地點:尖沙咀棉登徑菜式:天婦羅居酒屋餐牌:自選天婦羅定食,丼飯,小食,飲品,期間限定自選天婦羅定食呢度有自選天婦羅丼,好flexible。白飯/冷烏冬/湯烏冬/冷湯蕎麥麵底$30,其他主食加錢,然後就加錢加料自選啦。冷烏冬好大碗,個湯夠清而烏冬有咬口又滑溜,可以揀蔥同日式芥末份量。廣島蠔 加$20 另加一廣島蠔好多汁又大隻。軟殼蟹 加$23 另加一軟殼蟹有半隻,食到少少膏,都有好多肉食。鰻魚 加$20 另加一鰻魚係厚肉鰻魚。原條穴子 加$20 另加一原條穴子真係好大條,雖然肉少少薄。黑虎蝦 加$13 另加一黑虎蝦都好大隻,蝦肉鮮甜。那哥魚片 加$13 另加一那哥魚片好大條,肉質好彈牙,好似魚蛋。鮮帶子 加$20 另加一帶子肉真心鮮美又嫩,好香帶子味。帆立貝 加$13 另加一蓮藕 加$9 另加一成個餐包龍蝦味噌湯一碗,茄子一小件同鮮橙半件。磯燒鮑魚配帶子 $58 另加一我第一次食磯燒鮑魚天婦羅,好特別,外脆內彈牙,仲連個殼上比你。伴有帶子一隻。墊有脆脆上枱。總括而言,天婦羅皮夠脆,入面食物多汁好味,不愧為天婦羅專門店。座位全部都係吧位,好似日本小店。枱上面有七味
地點:尖沙咀棉登徑
菜式:天婦羅居酒屋
餐牌:自選天婦羅定食,丼飯,小食,飲品,期間限定
自選天婦羅定食
呢度有自選天婦羅丼,好flexible。
廣島蠔 加$20 另加一
廣島蠔好多汁又大隻。
軟殼蟹 加$23 另加一
軟殼蟹有半隻,食到少少膏,都有好多肉食。
鰻魚 加$20 另加一
鰻魚係厚肉鰻魚。
原條穴子 加$20 另加一
原條穴子真係好大條,雖然肉少少薄。
黑虎蝦 加$13 另加一
黑虎蝦都好大隻,蝦肉鮮甜。
那哥魚片 加$13 另加一
那哥魚片好大條,肉質好彈牙,好似魚蛋。
鮮帶子 加$20 另加一
帶子肉真心鮮美又嫩,好香帶子味。
帆立貝 加$13 另加一
蓮藕 加$9 另加一
成個餐包龍蝦味噌湯一碗,茄子一小件同鮮橙半件。
磯燒鮑魚配帶子 $58 另加一
總括而言,天婦羅皮夠脆,入面食物多汁好味,不愧為天婦羅專門店。座位全部都係吧位,好似日本小店。枱上面有七味粉,同多款調味料,連櫻花蝦仔同魚仔都有,跟餐都有天婦羅汁。