今晚行到西環,天意安排我去「好彩海鮮酒家」試下晚餐,唔係搵茶,係搵食的。一入去環境夠曬grand,地方又企理,唔使等位就食到。我哋第一時間點咗個嚟個脆皮燒肉,啖啖肉咁樣比較細粒,但一入口,外皮啪啦啦又脆又香,啱哂食勁。蜜汁叉燒腸賣相夠晒吸引,一放入口,果糖香同肉香層層交替,正!👍鮮竹牛肉球嘅肉質真系嫩滑得黎又彈牙,一邊嚼一邊出汁,好滿足啊。豉汁蒸鳳爪呢個就算係精選,幾滑幾入味,食得我停唔到口。至於我嘅大驚喜,就係鮮竹煎薄餅嚟啦!😲煎得出面脆脆,入面嘅鯪魚肉同韮菜味道濃郁,邊個諗得出,咁創新咁好食?每一啖都好似帶我去咗食物嘅樂土,樂開咗花!真系下次仲要再嚟幫襯,食返嗰份記憶中嘅好味道。好彩嘅晚餐,不只係食物質素,仲有佢哋的服務態度,由頭到尾都咁有禮有節,令人食得安心,放心。今晚呢一場味蕾嘅旅行,真系值得一試,期待下次再嚟!🍽️