2018-12-06 135 views
旺角分店開左有幾耐,相信好多九龍友一定衝去買,始終旺角方便得多。當日咁啱係星期六,唔洗諗,一定多到爆。不過,難得去到,又未試過係咪聽人地講咁正,所以誓要買來試試。大約3點9左右,見到成條路旁邊企晒人,都覺得大獲,真係超級多人。排隊排到轉晒彎,大概15分鐘,就買到飛了。我提議買「虎虎生風厚鮮奶」,因為可以有兩種口感,食到大珍珠和小珍珠。但爸爸見到餐牌寫住「波霸厚鮮奶」係招牌,堅持要依個。其實,我見到個餐牌,都分不太清楚有咩分別。好似全部都差不多,都係黑糖+奶+珍珠。唔加cream mousse可能冇咁高卡路里,但又好似冇咩意思咁。要試就要試個最人氣嘅既然都係30蚊,加多層cream照計係化算啲!買飛連拎野飲,總共花了1小時,真係少啲耐性都唔得。野飲到手,睇落就好吸引,底部暖笠笠,上面凍冰冰。打卡之後,聽佢講搖勻15下,之後我又用飲管攪勻啲。飲落真係好好味,比起之前飲sharetea更好飲,感覺奶味更出,黑糖又唔會太甜。(其實我只係飲過2次黑糖珍奶咋🙈)平時我飲開無糖飲品,都接受到,所以我覺得老虎堂係飲得過!不過,30蚊一杯都唔算平,仲要排咁耐隊...真係偶然一次好了,況且一杯等於2,3碗

既然都係30蚊,加多層cream照計係化算啲!

買飛連拎野飲,總共花了1小時,真係少啲耐性都唔得。
虎虎生風厚鮮奶,波霸厚鮮奶

不過,30蚊一杯都唔算平,仲要排咁耐隊...真係偶然一次好了,況且一杯等於2,3碗飯。這個系列飲品,大部分都冇得減糖,全脂奶又係增肥,成杯野會好多卡路里!

2018-12-01
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
虎虎生風厚鮮奶,波霸厚鮮奶