2017-07-13
金鐘開左米線陣都有幾個月,今日終於約左舊同事去食。2人位都要等30張,真係好誇張呢!我一度以為要轉去食大家樂,好彩好多人等唔切走左,等左25分就有位!舊同事叫左個 ☆皇牌套餐☆♡濃茄雞脾肉蟹棒稻庭烏冬♡她說雞脾肉好大件,件數唔少,可能肉太厚,所以中間有雪味。蟹柳份量太少,配菜又太少,當中有浸到淋晒油炸鬼,唔多鍾意。烏冬OK,個蕃茄湯底幾好。杯飲品甜咗啲,青檸味唔夠。整體算唔錯。她的套餐包一客小食♡涼拌雞絲粉皮♡同事請我一齊食,芝麻醬混入青瓜絲,雞絲,粉皮一起來吃,相當美味可口。💯我叫左個♡米線自由配♡貪佢配搭夠自由。選左農場蕃茄湯湯底有蕃茄,腐皮,芽菜,莞荽,芝麻。再選兩款餸 (豬軟骨有三件,雞翼有兩隻)。湯底清香,豬軟骨夠冧,雞翼夠入味。我食哂成碗米線還左兩羹湯來喝,似無味精,不覺口渴。我和舊同事都想叫凍青檸薏米水走冰,但職員話無得走冰,只可少冰。味道清甜,薏米味濃,喝完飲品,還左幾羹薏米來吃。我舊同事隔離位食客突然打瀉杯凍飲,好彩她彈得快,否則就會濕身。職員好快攞毛巾和紙巾幫手去處理,還特別囑咐我們離開時小心地滑,如此這般細心,值得一讚呢!
舊同事叫左個 ☆皇牌套餐☆