2018-04-14
住左北角咁耐,其實都好小落街食飯,但撞正工人姐姐放假,所以自己要落街搵野食😆落到樓下周街搵野食,到到都爆場,心都灰埋,行遠小小見到有間cafe66,環境好靚,比佢吸引到,但係門口排左好多,同香港飯堂差唔多人,既然茶餐廳就食得多就一於試吓有特色嘅餐廳,係cafe66門口排左一陣隊,終於都輪到我入去食嘢啦,坐低時服務唔錯一切都幾好,但到食物時真心難頂,想叫救命😑叫左一個澳洲肉眼扒現燒汁,我就跟左個意粉,賣78元,其實咁既價錢,傻既都知會比d咩牛你食,將貨就價,呢樣明白,但鬼叫自己冇錢咩,好入正題:肉眼落鬆肉粉,感覺好似唔洗錢咁,落好多好多,咬落去直頭想吐番出來,食左一件仔就冇食,之後用燒汁撈意粉食,唉救命,個燒汁冇味,又唔香,再撈埋意粉,似食緊生粉水咁,之後都真係一半都食唔哂,服務員重問我:係咪食物唔岩食呀,食唔哂既,我都講唔出口😓,之後飲埋杯咖啡就賣單走人,咖啡都唔錯,但未算係好好飲,原來重有加一服務,食個Lunch都收加一😅,日後咁既情況寧願食番茶記,真係比佢排隊既熱潮昆左我,未必會再番轉頭
一切都幾好,但到食物時真心難頂,想叫救命😑