Morton's of Chicago

說到食物,全部都好味冇伏,但未算驚艷。最令人稱心的,係服務態度💖問一句廁所喺邊,經理由我起身一路帶到我去女廁門口,第二次再去廁所全程每遇上一位店員都會遞起隻手讓你行先。食到中間我哋問可唔可以轉window side,經理冇態度不耐煩仲火速幫我哋安排,店員一執好張枱第一時間幫我哋加返滿杯水🥂食物揀好後店員為我哋送上隨餐必備嘅煙肉洋蔥包,從圖中可見個包size仲大過人嘅頭配上佢哋自己整嘅牛油,個包洋蔥味好香,但就咁食就有啲乾😅配餐湯就幾合適嘅。我哋因為驚就咁食個包都飽咗,所以都係食咗少少,剩餘嘅店員可以為我哋打包拎走。我哋order咗兩個set:首先係佢哋嘅免翁牛柳6oz 配 蟹餅 $688配菜選炒蘑菇好老實講女士食呢個size已經好夠飽牛柳好厚實濃味,但略嫌有少少韌蟹餅獲得好高讚賞,老公直頭話係佢呢幾年食過最好味嘅蟹餅第二個set加咗$400Upgrade 揀咗肉眼牛扒16oz 配 深海龍蝦尾呢塊牛扒我地都食得好開心,好濃牛味,上枱嘅時候焦香嘅味道令到我哋都急不及待想食。生熟程度拿捏得好好,我哋叫五成熟,切開係prefect pink,仲有肉汁流出!好鍾意食龍蝦嘅我表示呢個龍蝦尾好值得嗌

免翁牛柳6oz   配 蟹餅

我哋order咗兩個set:

首先係佢哋嘅免翁牛柳6oz 配 蟹餅 $688
配菜選炒蘑菇
好老實講女士食呢個size已經好夠飽
牛柳好厚實濃味,但略嫌有少少韌
蟹餅獲得好高讚賞,老公直頭話係佢呢幾年食過最好味嘅蟹餅

肉眼牛扒16oz 配 深海龍蝦尾
深海龍蝦尾

第二個set加咗$400
Upgrade 揀咗肉眼牛扒16oz 配 深海龍蝦尾

好鍾意食龍蝦嘅我表示呢個龍蝦尾好值得嗌,彈牙啖啖肉,淋上淡淡鹹牛油香味,怕腥可以擠吓側邊嘅檸檬汁,佢哋細心到連檸檬都煎過先上碟!食完想食多一條啊!

相反經典谷心太軟就令人有啲失望,滿心歡喜切開下竟然係唔流心嘅
未至於太熟,已經唔係流動嘅朱古力

餐廳食物單價睇唔算平,但美式高級西餐廳每分餐點嘅份量都好大,食得好飽好飽
總括嚟講CP值都幾高
推介!
$1000 (Dinner)
Celebration
Anniversary