2017-08-14 4172 views
好耐都無打邊爐啦,之前聽朋友介紹呢間大紅袍好好味,於是就淰住去試下啦。好彩提前一個星期book位,星期六夜晚九點去到都好full。湯底要左朋友推介的火焰清酒醉甲鍋,再叫左頂級安格斯牛頸脊,冰豆腐,西班牙豬肉,墨魚滑,鬼馬蝦膠,黑松露水餃。我地等左起碼15分鐘個鍋先到,餐前小食已經比我地食曬。鍋底材料都幾足,有花甲,冬瓜粒,洋蔥,同牛肉粒。店員會幫忙燒一燒個鍋先,再加湯落去煮。我地每人飲左兩碗湯,個湯唔錯,不過我略嫌酒味太重,但朋友覺得ok。安格斯牛頸脊有d失望,無麼牛味之餘仲有d鞋。鬼馬蝦膠真係唔錯,放落湯度浸一分鐘左右就食得,仲好脆。黑松露水餃個黑松露味堅勁,不過有d膩,每人兩粒就夠曬啦。墨魚滑都有d失望,墨魚味不重,也不算彈牙。冰豆腐好正,索曬個湯底,好好味。總括而言呢餐尚算唔錯。不過貴左d,兩個人食左840蚊,服務態度幾好,但食物質量有待改善。
我地等左起碼15分鐘個鍋先到,餐前小食已經比我地食曬。

黑松露水餃個黑松露味堅勁,不過有d膩,每人兩粒就夠曬啦。

墨魚滑都有d失望,墨魚味不重,也不算彈牙。

冰豆腐好正,索曬個湯底,好好味。

$400 (Last Night Supper)
  • 冰豆腐