2021-08-06
🍽 𝐵𝑙𝑜𝑠𝑠𝑜𝑚•波甚🌸▫️🎼屯馬開通真的很興奮~去九龍城真係方便咗好多!今次去𝙱𝚕𝚘𝚜𝚜𝚘𝚖主要係為着佢地嘅𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞而嚟😚𝙱𝚕𝚘𝚜𝚜𝚘𝚖係一間木調為主嘅𝚌𝚊𝚏𝚎,樓底好高,門口位置打卡一樓❤️▫️▪️波甚湯咖哩飯定食🥘($𝟷𝟸𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)湯咖哩飯配上切片蔬菜,造型好可愛,當中最愛爽口嘅蓮藕片❤️味道上,可能因為係湯咖哩關係,咖哩味道較稀,不過佢講明係湯,所以都可以接受,不過配飯我都係比較鐘意濃濃嘅咖哩~▪️炸軟殼蟹伴蟹肉飯🦀 ($𝟷𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶)原隻軟殼蟹,炸得好脆唔會過咗道氣🦀蟹肉伴蟹撈咗沙律醬,𝚘𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕味道正常,無話特別突出嘅地方▪️提拉米蘇𝑆𝑖𝑔𝑛𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢($𝟼𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟿.𝟻/𝟷𝟶)佢同𝙿𝚊𝚐𝚎 𝙲𝚘𝚖𝚖𝚘𝚗嘅𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞一樣出色!同𝙿𝚊𝚐𝚎 𝙲𝚘𝚖𝚖𝚘𝚗嘅𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞相比,佢酒味比𝙿𝚊𝚐𝚎 𝙲𝚘𝚖𝚖𝚘𝚗較為遜色不過仍然係偏濃𝚁𝚞𝚖嘅,不過我鐘意佢手指餅嘅濕潤💕上次𝙿𝚊𝚐𝚎 𝙲𝚘𝚖𝚖𝚘𝚗較為乾身,所以我會𝚙𝚛𝚎𝚏𝚎𝚛 𝙱𝚕𝚘𝚜𝚜𝚘𝚖呢件多啲!不過其實兩者分數都好接近🤣▪️𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦☕️🥛
▫️
🎼屯馬開通真的很興奮~
去九龍城真係方便咗好多!
今次去𝙱𝚕𝚘𝚜𝚜𝚘𝚖主要係為着佢地嘅𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞而嚟😚
▫️
湯咖哩飯配上切片蔬菜,造型好可愛,當中最愛爽口嘅蓮藕片❤️
▪️𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦☕️🥛($𝟻𝟶, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)
第一次飲𝚍𝚒𝚛𝚝𝚢,不過已經愛上,𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘撞入凍奶,本身唔太好奶嘅我完全唔覺得奶味好重,反而有少少中和咗𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘嘅濃郁苦澀味,成件事變得更加順口,更加溫和❤️之後我一家成日叫🤣不過一杯好嘅𝚍𝚒𝚛𝚝𝚢好似唔易做
(呢杯唔係Dirty🙈)
總括嚟講甜品同埋咖啡做得唔錯,主食味道普通不過啱哂打卡🤣