2022-06-24
推薦香脆吉列炸蠔 彈牙三寶牛肉麵~~~媽咪大人話唔想煮飯,即刻call佢過黎中環等我下班,帶佢食台灣野。~~~呢間餐廳係觀塘都有分店,以前食過觀塘分店,中環一直都未食過,首次嘗試心情緊張,希望媽子大人滿意。~~~紅燒三寶牛肉麵$99:媽咪愛吃牛🐮,呢個麵一碗有齊牛腱牛丸牛肋條,啱曬佢心水,牛腱無筋好扎實,牛丸彈牙非常,牛肋條亦夠入味,而且麵質彈牙🍜,不錯!~~~吉列炸蠔四件$48:鹽酥雞$38:媽咪中意香口,叫兩兜炸野比佢試下,炸蠔外脆內軟,鹽酥雞同係台灣食到嘅味道差不多,鹹度適中,有食夜食嘅感覺。~~~綜合關東煮$68:關東煮入邊有年糕腐皮包、花枝丸、豆腐、獅子狗、蘿蔔、粟米、菜等等,清清地味道唔錯。~~~貢丸湯$18:貢丸周圍都有,但好食嘅貢丸真係唔係間間都有,呢度嘅貢丸好彈牙,中間有少少氣孔裝汁,食落去又爆汁感。~~~一起食堂 (域多利皇后街) (中環)中環域多利皇后街2號地舖
紅燒三寶牛肉麵$99:
吉列炸蠔四件$48:
鹽酥雞$38:
綜合關東煮$68:
貢丸湯$18:
~~~
一起食堂 (域多利皇后街) (中環)
中環域多利皇后街2號地舖