2019-03-21 47 views
作為一個食肉獸食肉既放題食過好多次啦,但係素食嘅放題就真係第一次食!又真係估唔到係觀塘會有一間咁樣嘅放題,好特別!$148+1 就有幾十種種類嘅素菜選擇,真係好啱鍾意食素嘅喜好者:)一口氣帶咗好多款嘅素菜試吓,味道清淡,又唔會好油膩,好符合健康嘅元素實在有太多素菜可以食,有幾樣我特別深刻,等我介紹下比大家知下:)咕嚕蝦🍤🍤香花菜蝦多士呢個素菜令我有驚喜,呢樣係香港既懷舊菜式。素蝦真係有蝦嘅質感同味道,而麵包炸得香脆🥯,多士加咗啲香菜葉中和左膩感,呢個多士最正係配合埋芥末沙律醬!都推介大家食呢一個小食紅菜頭炒飯係用新鮮紅菜頭汁炒飯,飯菜嘅顏色幾靚!四川擔擔湯麵湯底係用麻醬同花生醬調味,拉麵都幾爽口,味道都幾獨特🍜素燒賣甜品系列除咗放題啲嘢食之外,佢仲有一本Menu係單點素食,另外我仲點左一口和風鰻魚($68)同黑麥汁($28)食完之後我知道呢一間嘅全部菜式都係以過濾水,同有機黑糖烹調,的確係健康嘅素食今餐真係一個好特別嘅體驗

咕嚕蝦🍤🍤

香花菜蝦多士
呢個素菜令我有驚喜,呢樣係香港既懷舊菜式。

紅菜頭炒飯
係用新鮮紅菜頭汁炒飯,飯菜嘅顏色幾靚!

四川擔擔湯麵
湯底係用麻醬同花生醬調味,拉麵都幾爽口,味道都幾獨特
🍜
素燒賣

甜品系列

今餐真係一個好特別嘅體驗
2019-03-17
$215 (Lunch)