2024-08-23
是日要過銅鑼灣拎返啲報告所以順便來吃個飯,上網見人介紹呢間日式放題$298任吃120分鐘 (8月31日前)簡單起OPENRICE按幾個掣就訂咗位啦, 之後見好多日子都FULL了當日早咗5分鐘到場, 見前面已經有人等緊裝潢好日式, 好似我之前去東京食OMAKASE咁餐廳座位大約30席左右, 當日全滿聽到有人walk-in都不接受了~ (所以一定要預早訂位呀)坐低後, 侍員會送上每人一份的前菜沙律和磯煮鮑魚併特選刺身三點 (一次性)然後就比埋QR Code我地落單, 餐單入面果d就可以任點任吃磯煮鮑魚煮到好入味, 且淋得嚟有彈性, 是日嘅3色刺身包括黏口的新鮮魷魚絲, 鮮嫩白吞拿魚和油甘魚食完開咗個胃啦雖然食物款式唔算好多, 但都分咗幾類, 每類都有好幾款壽喜燒鍋必點, 有牛格斯牛肉片和日本豚肉片, 以及可以加$88 的A4和牛肉片供選擇牛魔王嘅我倆, 完全無諗過要食豚肉, 直接落單要牛格斯牛肉片壽喜燒鍋本身有很多菇菜同埋有隻煙煙韌韌嘅粉起入面牛肉片我地都encore咗3-4碟, 每碟3大片肉和脂肪嘅紋路清晰分明, 入口軟滑, 真係真係必食刺身有六款, 有2款是時令, 當日係伊佐木和帶子
當日早咗5分鐘到場, 見前面已經有人等緊
裝潢好日式, 好似我之前去東京食OMAKASE咁
食完開咗個胃啦
牛肉片我地都encore咗3-4碟, 每碟3大片
呢度嘅刺身唔會太厚切, 是正常的厚度, 我覺得幾好, 可以食多幾款食物, 又唔怕浪費
反而燒虎蝦就麻麻地, 係大隻...不過就似燒咗好耐, 有點乾, 浪費咗靚嘅食材
而飯嘅份量都唔係好大, 只係面豉湯碗咁大架咋, 啱哂想吃多種類嘅貪心人士
除咗每檯附上一壺茶比大家外, 汽水都係任飲, 放咗起刨冰機隔離
刨冰係自助的
不過我地揸車就不能飲了~
Other Info. :
埋單嘅時候, 侍應都傾咗幾句話唔好意思, 因為呢幾日搞緊FOOD EXPO, 所以人手不足, 但我地覺得還OK的