2024-10-13 50 views
收到佢就嚟結業嘅消息,一向佢都係抵食嘅中菜,所以今晚再嚟食!佢嘅餐牌其實都好多花款,滿足一般上海菜嘅菜式。青衣城二期都幾大位置,夜晚八點幾左右先去食,唔使排隊可以直接入去。餐廳入邊設有卡位,就算普通凳都坐得舒服,一家大細嚟食好適合。我哋叫咗佢個滋味三重奏套餐 $318個小籠包入邊都好多湯汁,溫度啱啱好,食落去唔會燙口。個餐嘅重點當然係酸菜魚,我認為佢好好食!我哋叫咗小辣,對於唔食辣嘅,我都可以接受到。酸菜魚當然滑嫩,入面仲有水晶粉芽菜萵筍酸菜,食落非常滋味甜酸蝦球呢個份量都適合我哋四個人分享,炸粉唔會好厚,食落去隻蝦都唔會雪藏味好重。我哋仲加咗個雲吞湯麵,湯麵就係清湯底,菜肉雲吞嘅雲吞皮都幾滑,普通面底嚟講,四個人都可以分到一碗。仲叫咗個奶油津白,娃娃菜食落去不老,奶油屬於厚重啲嘅嗰一類,每條菜食落去都會掛住奶油,如果想食滋味啲嘅蔬菜可以試吓四季豆,不太熱氣這個奶油津白會是好的選擇好可惜連呢間最後一間嘅南小館都就快關門,希望有機會捲土重來,我都會再返去食

佢嘅餐牌其實都好多花款,滿足一般上海菜嘅菜式。

我哋叫咗佢個滋味三重奏套餐 $318

個小籠包入邊都好多湯汁,溫度啱啱好,食落去唔會燙口。

個餐嘅重點當然係酸菜魚

2024-10-12