2019-02-15 508 views
平時經過都唔想行入去,因為企門口迎客嗰個眼神感覺不大友善,今天中午見無人喺門口,終於走入去試一試d野食,一坐底睇下餐牌見到大部份由$44-$55左右,款式都算多而且又有炒粉麵飯包湯及飲品,第一時間覺得CP值都幾高喎,於是叫左個美極炒飯($44)及漁香茄子炆米($55),諗住睇下廚房師父D手勢掂唔掂就知呢間野得唔得,中肯咁講,2款味道都幾好嘅又夠熱,不過共通點而且最不滿就係份量,碟炒飯入面D肉碎真係少得可憐(叫楊州炒飯都有幾隻蝦同火腿絲食下),翠肉瓜粒都係一般的少,好似食緊一碟齋炒飯咁,到炆米,茄子正常size得3條,其餘嗰4-5條細條到好似普通成年人隻尾指咁上下粗,跟住d肉碎又係少得可憐,都算啦因為味道真係幾好,但食到一半見2個餐湯未到,一問之下對方答已送哂啦,所以無,咁樣都得,落單時無講,咁樣即時覺得成餐飯真係唔抵食,一碟美極瓜粒炒飯,一碟幼茄子肉都唔多粒嘅炆米,同我一齊食嘅女仔都話如果係女士還可以,男仔就應該唔夠飽,中午飯人均約$50一個頭,俾多幾粒肉、正常size嘅茄子人食下都唔係多好多成本啫,餐牌寫明跟湯及飲品,無又唔出聲又無野補,手法有問題,同例湯喺中午都可以無,搵笨
,搵笨
2019-02-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)