2020-04-02 74 views
上星期五晚去大圍拎完野見肚餓周圍行見到大圍地鐵對面開左間新店食越式野,見太耐冇食撈檬緊係入去食返碗啦。我和朋友叫了碗越式香茅豬扒撈檬,越式豬頸肉撈檬加 15蚊有上湯灼田園菜,加12蚊有特飲 鮮芒果西米露和鮮芒果沙冰,我們仲叫了河內小食拼盤。先講講碗撈檬,豬扒味道夠香,加了魚露的撈檬,夾著許多的什菜絲,好清爽開胃,而另一碗係豬頸肉夠爽。加錢我灼菜是唐生菜,份量都多唔錯。小食拼盤內5款食物夠哂豐富岩哂我地每樣有d, 有香茅雞翼,炸得好香脆,蝦餅朋友大愛, 扎肉,越式春卷內有大量蔬菜和粉絲好好味, 最後仲有我喜歡的鮮蝦米紙卷,大大隻蝦在內,點小小魚露一流呀!吃完咁多炸再飲返杯特飲爽哂。

加錢我灼菜是唐生菜,份量都多唔錯。

吃完咁多炸再飲返杯特飲爽哂。