呢間拉麵店係一間營業左好多年嘅拉麵品牌黎😗既然有咁耐歷史😋緊係要試試佢啦午市套餐黎講都幾多款式,主要有兩大種類1. 迷你飯+迷你拉麵2. 拉麵+小食今次我揀左第2類,想專注試佢啲拉麵先😌拉麵種類都好多,總共都有9 set 架✨———————————————#🍻🍖 質素:✨午市套餐 Set 2|熊本らーめん🍜熊本蒜油豬骨湯拉麵 |$83(另收加一)✨Lunch set有包埋飲品同小食一款✨|主食🍜|🍜湯底|唔錯,豬骨味都幾濃,但可惜蒜味唔夠,係近乎無咁,我個人係非常重蒜的🙎🏽‍♀️有少許失望🍜麵底|偏粗少少,食落偏軟但未至於好冧。🍜配料|紫菜. 椰菜. 竹筍. 木耳. 日式叉燒肉|值得一提係個叉燒肉,肥瘦適中,入口軟冧冧,食落唔會覺得好油膩👍🏻✨留意番呢間嘅拉麵冇得揀濃度/軟硬度/粗幼|小食🐙|總共有4種選擇:迷你沙律. 炸八爪魚球. 一平安炸雞. 雞皮餃子✨今次揀左炸八爪魚球🐙黎試🐙跟餐有3粒(但唔小心食左一粒先影相🙇🏻‍♀️)外皮脆口,但食落似係出面買現成嘅急凍章魚燒,普普通通,不過不失|飲品☕️|☕️凍熱奶茶. 咖啡. 檸茶|都係免費,其他就要另加錢我自己點左杯🍋熱檸茶,個人覺得一個餐廳嘅

午市套餐黎講都幾多款式,主要有兩大種類
1. 迷你飯+迷你拉麵
2. 拉麵+小食
———————————————
#🍻🍖 質素:

✨午市套餐 Set 2
|熊本らーめん🍜熊本蒜油豬骨湯拉麵 |$83(另收加一)
✨Lunch set有包埋飲品同小食一款✨

|主食🍜|
🍜麵底|偏粗少少,食落偏軟但未至於好冧。
✨留意番呢間嘅拉麵冇得揀濃度/軟硬度/粗幼

|小食🐙|
✨今次揀左炸八爪魚球🐙黎試

|飲品☕️|
☕️凍熱奶茶. 咖啡. 檸茶|都係免費,其他就要另加錢
我自己點左杯🍋熱檸茶,個人覺得一個餐廳嘅質素係可以由最普通嘅熱檸檬茶/水反映到😎
而呢到嘅熱檸茶飲落唔會好重苦澀味,即係餐廳用嘅檸檬夠新鮮✨,落口舒服😌
———————————————
整體黎講,拉麵嘅質素一般,有少少失望🥲

✨推薦評級:💚 評級6 💚
熊本らーめん🍜熊本蒜油豬骨湯拉麵
2021-07-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)