2022-07-13 622 views
紅橋開左好多食肆,重慶館應該係其中一間吧!今日喺紅橋行左個圈,發現左喱間新店,辣嘢係我哋至愛,所以毫不考慮之下就入去試試。今日就叫左兩道小炒試試先:娃娃菜回鍋肉同尖椒豬肚餐廳寫明由一個廚師主理,叫一碟煮一碟,一定要耐心等待,但我哋今日早左晚飯,所以好快就有得食。先講份量,真係喜出望外,只係$60多元竟然有這麼大碟佢地有幾款菜式係可以自選娃娃菜、椰菜或者尖椒嫁所以我哋一款要娃娃菜另一款就要左尖椒,試多啲野。娃娃菜回鍋肉帶點麻辣椒味,唔算好辣,五花腩片切得好簿,配上娃娃菜,可以大啖大啖咁食。尖椒豬肚帶點豆豉辣味,豬肚絲好林,唔韌,但唔知點解尖椒絲一點辣味都沒有雖然今日只試左兩款小炒,但兩款都喜出望外,下次一定要試埋佢哋嘅水煮鍋物。
紅橋開左好多食肆,重慶館應該係其中一間吧!

今日就叫左兩道小炒試試先:
娃娃菜回鍋肉同尖椒豬肚
先講份量,真係喜出望外,只係$60多元竟然有這麼大碟

佢地有幾款菜式係可以自選娃娃菜、椰菜或者尖椒嫁
所以我哋一款要娃娃菜另一款就要左尖椒,試多啲野。
尖椒豬肚

娃娃菜回鍋肉