唔知算唔算隱世,但應該係街坊小店,平時街外人應該唔會行黎哩邊,見到哩間餐廳午市幾平就諗住試下,當食個快飯,入面普通茶餐廳格局,果日唔多人,所以環境唔嘈,乾乾淨淨咁口水雞髀飯幾有驚喜,係個幾有誠意嘅客飯,口水雞汁幾香,麻麻郭辣幾開胃,唔會辣到狂飲水果種,重點係個雞髀超!級!滑!無諗過小店會做到咁滑嫩,好似慢煮咁,雞肉有鹽水味,但完全無冰鮮雞嘅感覺,成碟雞都好好食不過可能分開上會好啲?因為口水雞汁都比較多油,食到底啲飯都幾多油下不過雞髀要讚讚
,入面普通茶餐廳格局,果日唔多人,所以環境唔嘈,乾乾淨淨咁

不過雞髀要讚讚
2024-06-25
2023-09-24 590 views
見招牌推薦,所以試吓,冇諗過真係咁好食,食過返尋味😝😝辣到high high,辣都想再食然後再點多個豬耳,加$15就可以換到個小食,豬耳都好食,下次想試吓佢嘅粉類,見到入門口好多人都叫,個碗好大碗值得試吓
值得試吓
尖椒豬肚飯
🟠 屯門川菜米線 - 重慶館 🟤味道 : 🟠🟠🟠🟠 4 / 5價錢 : 🟤🟤🟤🟤 4 / 5環境 : 🟠🟠🟠🟠 4 / 5位置 : 🟤🟤🟤 3 / 5推薦 : 🟠🟤🟠🟤 4 / 5➿ 環境 · 衛生 · 服務 . 小店嚟講 枱同枱之間唔迫有空間 夠冷氣 舒服. 川菜米線店嚟講 都好乾淨 唔會成枱油淋淋 又唔會成間店一陣味➿ 尖椒豬肚飯 $45. 每次見到川菜餐牌有呢一道可以叫 必叫 !!!. 味道略嫌唔夠辣 汁唔夠多 . 豬肚冇腥臭味 切得大小適中 唔會太幼太粗. 份量超大份!!! 無論尖椒定豬肚定飯都好多!! 男仔都實夠飽!👍➿ 酸辣桂林米線 $58 (已包一款涼菜小食)     另加涼拌薯仔絲 (另加一款一款小食 $10) . 豬耳同薯仔絲都好食 唔靠個湯就咁食都已入味. 濃味湯底 個味好夠 有酸味又夠辣 係有dd油 但我都會回頭再食!!. 米線控如我 從此屯門多一個選擇 唔使成日食雲川🤪. 超級大碗嘅米線 又係! 無論米線配料豬耳定薯仔絲都超多!!. 價錢連飲品 我地揀左唔使加錢嘅冰紅茶 有點小失望    我以為係自家製嘅 點知係康師傅冰紅茶一枝 甜到嘔🤢.
🟠 屯門川菜米線 - 重慶館 🟤

推薦 : 🟠🟤🟠🟤 4 / 5

➿ 環境 · 衛生 · 服務
. 小店嚟講 枱同枱之間唔迫有空間 夠冷氣 舒服

➿ 尖椒豬肚飯 $45
. 每次見到川菜餐牌有呢一道可以叫 必叫 !!!
. 味道略嫌唔夠辣 汁唔夠多
. 豬肚冇腥臭味 切得大小適中 唔會太幼太粗

➿ 酸辣桂林米線 $58 (已包一款涼菜小食)
     另加涼拌薯仔絲 (另加一款一款小食 $10)
. 豬耳同薯仔絲都好食 唔靠個湯就咁食都已入味

📞 : 61380144
分店 : /
酸辣桂林米線
2023-06-18
$50 (Lunch)
酸辣桂林米線
2023-03-17 617 views
口水雞飯 $42藥膳雞湯米粉 $48(午餐連飲品)🥢👀平時食重慶菜既小店真係比較少見,而呢間小店雖然唔大,但每張台都坐得好闊落,而且都幾乾淨同光猛!👍🏻午市既口水雞飯都幾大碟雞,肉質都幾滑,而個辣醬就超級惹味!🤤藥膳雞湯米粉就相對普通d,雞件比較細舊,不過以呢個價錢黎講性價比都係唔錯!
口水雞飯 $42
藥膳雞湯米粉 $48
(午餐連飲品)

🥢👀
  • 口水雞
2023-01-01 533 views
水煮牛肉份量少 牛肉碎濕濕 又鞋口一個外賣兜收6蚊火爆腰花變油浸腰片 冇切花 而份量少 尖椒極多回鍋肉一樣肉勁少 尖椒極多得蒜泥白肉味道算正常 不過價錢同份量不成正比總括黎講都幾失望😢😢😢
水煮牛肉份量少 牛肉碎濕濕 又鞋口
一個外賣兜收6蚊
火爆腰花變油浸腰片 冇切花 而份量少 尖椒極多
回鍋肉一樣肉勁少 尖椒極多
得蒜泥白肉味道算正常 不過價錢同份量不成正比
總括黎講都幾失望😢😢😢
水煮牛肉
2022-11-28 490 views
前排老闆老闆娘因病休息咗一排,知道正常開返即刻去幫襯下,當然要食招牌菜辣子雞啦,麻辣味依然一樣咁好食,仲有啲薯仔軟硬適中,不過聽聞呢味菜好快賣晒,所想食就要早啲去食。
2022-11-26
Type of Meal
Dinner
今日入到屯門新墟試吓呢間重慶館唔知係咪新開 裝潢都好新淨🌶️尖椒回鍋肉$68超級辣🌶️🌶️🌶️🌶️愈辣愈過癮呀大量尖椒 +薄切豬腩片肉份量都好多同埋好有鑊氣🌶️手撕雞半隻$88 肉質超嫩 雞腿肉部分好多大大碟足份量2個人食剛剛好啦辣度:🌶️🌶️白飯$10叫咗2碗一人一碗解茶$12無嘢飲唔惦呀絕對抵食之選每碟小菜都份量好多晚市都好多人過嚟幫襯㗎人均:$90地址:📍 重慶館 (屯門)屯門青棉徑5號金寶大廈地下4號舖
今日入到屯門新墟試吓呢間重慶館

每碟小菜都份量好多
晚市都好多人過嚟幫襯㗎

人均:$90
地址:
📍 重慶館 (屯門)
屯門青棉徑5號金寶大廈地下4號舖
2022-09-15 513 views
午餐叫咗水煮鱸魚,口水雞,尖椒回鍋肉飯 全部都好好食😋😋 份量好足❣️價錢相宜,性價比高。服務員嘅態度都好好,好耐心同我哋推介唔同菜式~ 水煮鱸魚有驚喜,鱸魚好嫩滑,而且仲有唔同嘅配菜,全部都好入味🥳 總括而言 呢間小店非常值得一試 冇失望仲好有驚喜!!!
$55 (Lunch)
2022-07-13 622 views
紅橋開左好多食肆,重慶館應該係其中一間吧!今日喺紅橋行左個圈,發現左喱間新店,辣嘢係我哋至愛,所以毫不考慮之下就入去試試。今日就叫左兩道小炒試試先:娃娃菜回鍋肉同尖椒豬肚餐廳寫明由一個廚師主理,叫一碟煮一碟,一定要耐心等待,但我哋今日早左晚飯,所以好快就有得食。先講份量,真係喜出望外,只係$60多元竟然有這麼大碟佢地有幾款菜式係可以自選娃娃菜、椰菜或者尖椒嫁所以我哋一款要娃娃菜另一款就要左尖椒,試多啲野。娃娃菜回鍋肉帶點麻辣椒味,唔算好辣,五花腩片切得好簿,配上娃娃菜,可以大啖大啖咁食。尖椒豬肚帶點豆豉辣味,豬肚絲好林,唔韌,但唔知點解尖椒絲一點辣味都沒有雖然今日只試左兩款小炒,但兩款都喜出望外,下次一定要試埋佢哋嘅水煮鍋物。
紅橋開左好多食肆,重慶館應該係其中一間吧!

今日就叫左兩道小炒試試先:
娃娃菜回鍋肉同尖椒豬肚
先講份量,真係喜出望外,只係$60多元竟然有這麼大碟

佢地有幾款菜式係可以自選娃娃菜、椰菜或者尖椒嫁
所以我哋一款要娃娃菜另一款就要左尖椒,試多啲野。
尖椒豬肚

娃娃菜回鍋肉

尖椒豬肚
娃娃菜回鍋肉
🥘 重慶酸辣粉(微辣)+無骨雞腳+豬肚絲+涼拌蓮藕 $ 73本身小編J唔太食得辣 就叫左個 #微辣酸辣粉點知微辣都辣到小編J識噴火呀 🔥食完仲要成個嘴麻左 🧯配菜雖然係分開上 但重慶味都係十足 🤣🍗 口水雞飯(淋上辣椒醬🌶️/分汁辣椒醬) $42雞都幾滑,份量好足怕辣小編當然就揀分汁辣椒醬 🌶️但試沾左辣椒醬食,其實都不太辣反而更惹味 🤤🧃 冬瓜茶 跟餐+$5呢到嘅冬瓜茶係台灣黎架小編一直都好怕冬瓜茶會好似糖水禁但佢呢枝冬瓜茶勁fresh 又唔會太甜想買返幾支返屋企飲🥰💡飲食情報💡除左有微辣,鋪頭仲有提供小辣、中辣、大辣,如果自覺係超食得辣嘅,就去挑戰下啦!但放心佢地仲有好多野食係唔辣,岩曬唔識得辣嘅朋友啦!(靜雞雞話你知 🤫:小編本身仲擔心微辣會唔夠辣或者唔夠入味,但大家不用憂慮喔~)重慶館屯門青棉徑5號金寶大廈地下4號舖如果想睇多D介紹,快D去Instagram Follow👉🏻 @hermanas.foodie
本身小編J唔太食得辣 就叫左個 #微辣酸辣粉
點知微辣都辣到小編J識噴火呀 🔥
食完仲要成個嘴麻左 🧯
配菜雖然係分開上 但重慶味都係十足 🤣
🥘 重慶酸辣粉(微辣)+無骨雞腳+豬肚絲+涼拌蓮藕

🍗 口水雞飯(淋上辣椒醬🌶️/分汁辣椒醬) $42
雞都幾滑,份量好足
怕辣小編當然就揀分汁辣椒醬 🌶️
但試沾左辣椒醬食,其實都不太辣
反而更惹味 🤤

[指數以🤍🤍🤍🤍🤍為最高]
味道指數:🤍🤍🤍
環境指數:🤍🤍🤍
服務質素:🤍🤍🤍🤍
食回頭草指數:🤍🤍(小編J大力推薦愛吃辣嘅朋友們去挑戰下自己🌶️)

💡飲食情報💡

重慶館
屯門青棉徑5號金寶大廈地下4號舖

如果想睇多D介紹,快D去Instagram Follow
👉🏻 @hermanas.foodie
2021-09-08 978 views
原本打算去常嚐素朝聖,怎知吃了閉門羹,拐個彎的重慶館,原以為祇是頂住先醫醫肚,竟然菜單上唯一沒肉的蕃茄炒蛋飯也令人一吃難忘。碟頭飯,$42 (包飲品),午市,坐滿人,仍堅持每碟即煑,我耐心等了一會,聽到打蛋聲,炒蛋聲,然後送來的是紅黃白分的蕃茄炒蛋飯,蕃茄切得細細條,沒煑得稀爛,最好是沒加糖,所以每一口都是蕃茄的自然甜味,蛋也是細細片,嫩滑鮮香,拌粒粒分明的白飯吃,絕對是簡單的滋味。拜托收錢的小兄弟贊廚,他滿臉笑容說我媽煑的!

拜托收錢的小兄弟贊廚,他滿臉笑容說我媽煑的!

2021-09-02 606 views
第一次嚟食,午餐食咗個紅燒牛肉麵,賣相一睇啲牛肉碎濕濕,好似啲罐頭五香肉丁咁。個湯底似係滾水加辣油,再求其俾啲辣椒粒同花椒粒落去,除咗辣就係死咸……個麵係一般車仔麵嘅油麵無乜特別,最大鑊係啲牛肉係湯渣刷紙膠feel,食咗一半左右,終於頂唔順唯有放棄……🥴🥴加埋支裝道地綠茶盛惠$53。雖然價錢唔貴,但同等價錢喺紅橋實在有太多更好嘢選擇。再講,就算唔洗錢都唔會再食。🙃🙃Btw…乏善足陳又要寫夠200字原來都幾難。
Btw…乏善足陳又要寫夠200字原來都幾難。

2021-05-21 1007 views
叫左水煮魚 $158, 加一個餸$20, 我加左豬紅同豆卜($40),涼拌薯仔絲$28 , 白飯$10, 無加一, total埋單$236, 都幾抵下! 涼拌薯仔絲, 我同fd 都唔鐘意食, 淨係得少少辣味, 無乜味道可言。但條水煮魚就唔錯。麻辣夠味, 但唔會辣到你留哂汗個隻, 適中, 魚肉夠滑, size 都夠, 加多左兩個餸, D 量勁多, $20 就比勁多, 抵食, 食唔哂!!! 飯都好大碗, 女仔可以分2個人, 絕對 (應該) 夠食 。下次試埋其他餸先下或者lunch 先! 可以Book 枱, 因為我入去時有問有無Book 位。坐坐下, 呢間舖頭仔都full, 有可能要排隊架。
2021-05-08 702 views
朋友多番推介後,決定入屯門嚟試呢間重慶菜😌 睇吓係咪真係值得長途跋涉入去食~呢間店係近年重開,裝修好新淨🤩 行簡約路線,水泥灰色牆、適中嘅光線、每枱之間亦有一定間距,環境舒適值得加分🙆🏼‍♀️食物方面🍴因為同行有人唔食辣,叫咗佢哋嘅蕃茄炒蛋,非常驚喜!💯 蛋非常滑嫩,同蕃茄融合得好好,香甜味道適中,送咗成碗飯😋 份量多以$48嚟講絕對抵食另外都叫咗佢哋嘅麻辣涼麵同手拍青瓜,兩樣份量都好足夠,青瓜爽口、涼麵開胃😋 亦都欣賞店員服務態度好好👍🏻 睇嚟特登入屯門係無枉費嘅,絕對值得回頭再食😋

食物方面🍴

蕃茄炒蛋

手拍青瓜
麻辣涼麵

蕃茄炒蛋
手拍青瓜
麻辣涼麵
2021-02-14 735 views
由10年前舊舖食起,直到老闆1年前休業,今日終於食得返重慶嘅口味。以前由老闆同老闆娘兩個人主理,而家多埋仔仔幫手,仲有一班後生靚仔靚女喺樓面幫手,即時充滿活力。而家仲出埋自家品牌嘅辣椒油,唔使諗咁多即刻買返樽返屋企看門口。老闆話自己煮嘅辣椒油真係有血有淚,切辣椒切到對手紅晒,煮嗰時煮到流眼淚😂真係唔買返樽對都對唔住自己。新舖裝修靚咗,坐得舒服咗,仲有一幅文青牆俾大家打下卡。疫情期間,當然要更加大力支持👍🏻

2021-01-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 辣子雞、涼菜小食