2024-10-06
當文蔚去文蔚街食飯🤓發現一間社企營業中,仲要系素食餐廳🤩所以今晚同朋友試試佢😙1️⃣魚兒他他薩拉3.0有三文魚及吞拿魚,兩款切成丁粒,而碟邊有黑醋汁再配上牛油果一齊吃,味道酸酸甜甜很開胃🤤2️⃣煤炭屎鬼薯條(黑松露🍟)即叫即整🔥感受到真系新鮮焗薯🤣而上面鋪上炒香左的黑松露3️⃣甜蜜蜜洋蔥醬爆芝士漢堡我轉左酸種麵包😳開頭驚塊包勁硬,點知系外脆內軟有驚喜🤤我最愛炒香左的洋蔥🧅再配上一切開爆汁芝士勁惹味😋漢堡扒亦同真的冇分別🤣我朋友以為系肉🤣口感勁似👍🏻4️⃣大力水手芥末籽忌廉意粉估唔到味道幾清香,有淡淡的芥末籽味,但略嫌忌廉不夠creamy🥹5️⃣ 純素芝士蛋糕叫左期間限間的藍莓椰子口味,口感好滑身,亦不是太甜👍🏻所以一口接一口食曬😹而無花果同藍莓好清甜🫶🏻6️⃣粉紅佳人(紅菜頭)我偏愛粉紅色,加上過左3點就唔飲含有咖啡因的飲品🙈所以揀左以款,仲有愛心拉花,好飲又靚😍7️⃣菊花台🌻茶壺中心放左一大朵菊花🌼味道清新怡人,仲可以清熱解毒🤣
1️⃣魚兒他他薩拉3.0
2️⃣煤炭屎鬼薯條(黑松露🍟)
即叫即整🔥感受到真系新鮮焗薯🤣而上面鋪上炒香左的黑松露
3️⃣甜蜜蜜洋蔥醬爆芝士漢堡
4️⃣大力水手芥末籽忌廉意粉
5️⃣ 純素芝士蛋糕
6️⃣粉紅佳人(紅菜頭)
7️⃣菊花台🌻
茶壺中心放左一大朵菊花🌼味道清新怡人,仲可以清熱解毒🤣