2010-11-18 87 views
尖沙咀碰見兩老友.順便食埋晚飯,甲友表示常常在尖咀食飯.沒有特別食店想去.乙友即話涼涼地不如去吃煲仔飯.都好.食煲仔飯當然落佐敦啦(三人一致).三人高興地吹住水步向廟街.但當橫過柯士旬道時.先前涼涼地.現時已變得熱熱地啦.三人不想熱上加熱.決定再凍少少先去吃煲仔飯,改去附近的醉瓊樓(客家菜都算係我杯茶)選擇不多.也不想他選.三人點了一個四餐($288)鹽焗雞 算唔差梅菜扣肉 都唔錯(可令我叫多一碗飯)客家豆腐 一般啦炒波菜 可以啦白果胡椒豬肚湯 好差啦.....沒有胡椒味.(我喜歡潮式胡椒豬肚湯)鹽焗雞 .梅菜扣肉 現有食市好少做得好.小時侯的好味鹽焗雞 .梅菜扣肉 可能已成為集體回憶.記得小時侯醉瓊樓有好多間.在荃灣都有兩三間.鹽焗雞 .梅菜扣肉都比現時的出色.
選擇不多.也不想他選.三人點了一個四餐($288)

鹽焗雞 算唔差
梅菜扣肉 都唔錯(可令我叫多一碗飯)

客家豆腐 一般啦
炒波菜 可以啦
白果胡椒豬肚湯

好差啦.....沒有胡椒味.(我喜歡潮式胡椒豬肚湯)

2010-11-02
  • 梅菜扣肉.鹽焗雞 .