2020-04-20
@深宵食堂 第N激 - 支持黃店 ,聽講呢間好黃🟡得黎係好食,所以一定要黎試下☺️。餐廳主要係以串燒為主,都有少量主食。一坐低就一人送一個獨立包裝口罩 (好貼心哇),餐廳地方雖然唔大,但好有日本小店Feel,食物價錢合理且份量足 👌🏻 一定會再返黎Encore ❤️🥢雞泡魚干$78 & 汁燒白鱔$72雞泡魚干配沙律醬 ,平時屋企食唔到緊加要出街食,特別在個魚干係熱辣辣,咬落唔痴牙👍🏻 汁燒白鱔俾足5粒心心⭐️,超級juicy+燒汁係好好好好味,夠肥美得黎又唔會成口油 。🥢豚肉蘆筍卷$38 & 鹽燒五花腩$58豚肉係以日本豚肉為主,入口有啖啖豬肉香味,搭埋幼身蘆筍一啖岩岩好,亦唔會有渣。 鹽燒五花腩,係就係卡路里高,但除左鹽燒外係加左隻少少辣辣地嘅香料,將五花肉口感再提昇😍。🥢厚燒牛舌$38 & 一口牛$68牛牛牛肉控既我勁欣賞呢個牛舌,真正厚身唔會硬,要將燒烤既時間調到岩岩好,先會咬落去仲有肉汁。 另外一口牛係有2串,即係除返開一串都係30幾,同樣地用左隻牛肉燒汁黎煮+燒,咬落好和牛feel但都幾肯定唔係和牛,可能係醃得夠時間都做到呢個口感👍🏻。🥢芝士蟹肉咖啡菇$48 & 芝士翠玉瓜$28兩
🥢雞泡魚干$78 & 汁燒白鱔$72
🥢豚肉蘆筍卷$38 & 鹽燒五花腩$58
🥢厚燒牛舌$38 & 一口牛$68
🥢芝士蟹肉咖啡菇$48 & 芝士翠玉瓜$28
兩種食材都用左同瑋種芝士焗,芝士蟹肉咖啡菇有2種feel, 第一啖入口好濃芝士味,第二啖覺得蟹肉味太出,總括來講三樣嘢係好夾 😁
🥢蒜香茄子$68
其實都食到好飽,但總係覺得燒茄子係食燒烤必點菜式,因為要整得好食夠香又唔多油先叫正,呢間蒜蓉同五香粉味都夠香,但如果蔥再多啲就更加Perfect🤣🤣
📌地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓
💰價錢:$200
👅推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5星為最高)
———————————————————
#EatgoEat #Hkfood #foodiehk #hkiger #hkig #hkgirl #hkfoodies #hkfoodpic #hkfoodblog #foodpic #foodphoto #foodbloggers #foodphotography #lifestyle #foodistagram #hkfoodcrew #hk #yummy #852 #foodstagram #香港美食 #美食 #yummy #旺角美食 #油尖旺美食 #油麻地美食 #懲罰黃店 #黃店 #mongkok #日本餐廳 #日本野 #串燒