2019-04-09
收工二人世界👫今次黎到旺角搵食。因為想休閒輕鬆下,就搵左間cafe。我地黎到因為無位,被安排左係吧枱度坐,但意外地個景都幾開揚,睇埋彌敦道個街景。後尾有位比我地都唔調喇咁健康人生,餐餐食草係基本。我地點左個三文魚沙律,啲沙律菜都幾新鮮,三文魚好正,仲有我最愛既沙律醋。不過如果啲醋可以少啲啲就好喇但都好味既然後我地叫左個北京填鴨pizza。都好少地方有呢款。佢份量唔算好大,不過兩個人share都開始飽,男朋友好鍾意佢既填鴨,最後我飽到訓左係度佢都要食埋最後個粒填鴨佢🤣再然後又叫左個安格斯牛肉漢堡。成個包好大個,我地一人一半都覺得好大份,佢用左芥末醬,食落感覺偏向美式,個牛排都好厚切,juicy我覺得食漢堡,薯條先係靈魂啊最後點左個洋甘菊花茶share,好大壼,可以飲好多杯,順便解下啲大魚大肉後既油膩