2014-04-20
今日突然想食燒烤,我住荃灣,想搵近近地燒烤場,之前一向去小欖,但食物越來越差,上網search好耐,海天一色好似比其他同區燒烤場好味,就坐左百幾蚊的士去試試,交通真的很不放便,坐巴士或小巴要步行10-15分鐘,我呢類因病不能行太久的人一定要坐的士 來回二百多元,最慘是地方辟靜 走時的了很久的士,以下是我的評語:入場費 - 官網沒有更新,今日是假期,每位$145(貴過官網寫的好多),開爐費$30,例牌包一支水,一罐飲品,跟住汽水收九蚊,支裝飲品13蚊,好貴呀,一家大細去好唔化算,粟米都要另買😩環境- 沒小欖空擴,頗焗,有背膠椅小量供應,全都是圓膠櫈,夏天去一定中暑食物品質- 款式很多,腸類ok,豬扒、雞腎醃得不錯。但豬扒無拍鬆好實,金沙骨、豬腸很咸,我勁愛金沙骨但只吃了一件,太咸,麵包不新鮮、但恐怖是免費供應的蕃茄醬,外型似辣椒醫,無蕃茄味,蜜糖第一轉供給的最正常,之後自行潻加的蜜糖,稀到水一樣😩,其實收費唔平,係咪應該在食物品質方面做好一點整體來說,雖然比小欖好,但都係講的上算差 ,唔值得我再去第二次😖😖
Other Info. :
無