2023-07-04 648 views
中環soho區太多特色小店,但呢間法菜我情有獨鍾,主廚仲係曾任米芝蓮一星餐廳既副主廚,所以出品有一定質素放假緊係嘆杯House White,朋友就點了杯house red,有點酒精的確令人放鬆用招牌生蠔去配酒非常完美,生蠔夠鮮入口仲有油醋汁調味,仲有爽口嘅青瓜粒同西瓜粒㗎呢款前菜冷盤我非常鍾意,用咗肥美吞拿魚做他他,仲加入魚蓉魚粒增加口感,最畫龍點睛係加入燻蛋黃,撈埋一齊食滑嫩美味另一款前菜用咗海鮮製成香腸,再用熱狗做法,估唔到香脆麵包夾住海鮮香腸係咁夾,飲啲白酒味道即時昇華King Prawn Tagliatelle係brunch menu內,大蝦夠新鮮煎到微微焦香,食落好鮮夠爽口彈牙,而意大利扁麵條煮到剛剛好,麵質煙韌掛到蕃茄濃汁甜品係瑪德蓮蛋糕,入口好鬆軟,裡面仲有流心栗子醬,焗到恰到好處,非常邪惡美味