2022-10-22 46 views
難得星期六放假,中午去咗朋友婚禮,夜晚冇嘢做,就約咗個friend去西環食飯 之前有食過其他分店,西環都係第一次 本來想叫西環限定招牌胡椒豬肚雞鍋不過我都係想食麻辣,雞鍋唔可以鴛鴦鍋 都係揀返佢地皇牌,祖傳秘製麻辣火鍋/蜂巢豆腐白湯鍋。重點佢嘅鴨血真係好好食🤓 叫咗牛柏葉同生菜 極品安格斯肥牛我最愛的安格斯,一塊塊掛喺度,賣相又靚,食落去又有口感,呢個係必食推介🤩🤩🤩🤩 鴛鴦雙蚌(珊瑚蚌片桂花蚌)貼心嘅提示,淥10秒就食得,勁爽口彈牙,好新鮮啊♥️ 五色丸拼盤五種不同嘅丸類(鮮蝦丸,芝心丸,貢丸,花枝丸,鹹蛋黃牛丸)一次過滿足晒對丸嘅慾望😍 四寶餃拼盤(魚皮餃,雲吞,水餃,韭菜餃 )個人認為最出色係韭菜餃🤓 即炸三秒響鈴卷話明即炸3秒響鈴卷,食落脆卜卜😍 重係佢唔油膩呀 脆鯇骨腩好少出街食脆鯇魚,呢個真係值得一試,一句講晒,鮮味十足🤩 柑桔檸檬蜜打邊爐咁重口味,梗係要嗌返呢個潤下喉..呢個柑桔味真係好濃好正🤩 仙草芋圓甜品係送嘅,我都係鍾意食沙冰多D

之前有食過其他分店,西環都係第一次

本來想叫西環限定招牌胡椒豬肚雞鍋
不過我都係想食麻辣,雞鍋唔可以鴛鴦鍋

叫咗牛柏葉同生菜

極品安格斯肥牛

鴛鴦雙蚌(珊瑚蚌片桂花蚌)
貼心嘅提示,淥10秒就食得,勁爽口彈牙,好新鮮啊♥️

五色丸拼盤

四寶餃拼盤
(魚皮餃,雲吞,水餃,韭菜餃 )
個人認為最出色係韭菜餃🤓

即炸三秒響鈴卷
話明即炸3秒響鈴卷,食落脆卜卜😍 重係佢唔油膩呀

脆鯇骨腩
好少出街食脆鯇魚,呢個真係值得一試,一句講晒,鮮味十足🤩

柑桔檸檬蜜
打邊爐咁重口味,梗係要嗌返呢個潤下喉..
呢個柑桔味真係好濃好正🤩

仙草芋圓
甜品係送嘅,我都係鍾意食沙冰多D
2022-10-16