2017-03-28
觀塘工業區隱藏住好多好好味既Cafe就一早知架喇,所以係觀塘番工既我都好中意發掘下有咩好食。今晚Blue Monday,我就同朋友揀左呢間以木為主得Cafe,貪佢夠坐位寬敞,環境簡約舒適又唔會太嘈。 呢到係有Set Dinner既而且款式都唔少,我地最後就揀左軟殻蟹南瓜汁意大利飯同埋法式燒春雞。先黎頭盤係野菌忌廉湯同埋煙三文魚凱撒沙律,野菌忌廉湯有好香濃既野菌同黑松露味,又唔會太滯,岩晒我。而煙三文魚凱撒沙律既沙律菜都算新鮮既,不過份量就比較少,而煙三文魚就不過不失。 先黎第一個main 法式燒春雞 $206, 呢個燒春雞真係令我好Suprise,佢既雞皮燒到好薄脆,而雞肉就保持嫩滑,而且就算唔沾醬都好夠味。另外Sidedish 有唔烤菜,同樣好好味。 第二個main就係軟殻蟹南瓜汁意大利飯 $168, 呢個意大利飯既南瓜汁都好特別,甜甜地仲有少少甜咖哩既味道,而且飯既淋度岩岩好,至於軟殻蟹都係香脆。 野飲加錢要左Matcha Latte同埋Tootoro Chococaramel,一杯係三眼仔,一杯係唔記得個名,兩杯都好得意同埋好好飲,係有樣有質素既代表。
呢到係有Set Dinner既而且款式都唔少,我地最後就揀左軟殻蟹南瓜汁意大利飯同埋法式燒春雞。 先黎頭盤係野菌忌廉湯同埋煙三文魚凱撒沙律,野菌忌廉湯有好香濃既野菌同黑松露味,
兩杯都好得意同埋好好飲,係有樣有質素既代表。