2023-08-28
今日嚟到油麻地站附近嘅一間樓上食店 , 好好彩撞岩有 live music 🎤 🎤 !! 正呀 ! 明太子雞翼 ($78)脆卜卜 , 熱辣辣嘅雞翼 , 去咗骨 , 啖啖肉 😋😋 超惹味 ! 雞翼勁有肉汁 , 好 juicy , 3 隻真係唔夠喉 😆😆香煎西班牙栗飼豬胺伴燒汁 ($188)份量都幾大喎 ! 有肥又有瘦 ~ 有肉味 , 又帶少少油脂嘅香味 ! 牛油雜菜一 d 都唔馬虎 😮😮 有黃色同紫色嘅椰菜花 , 呢 2 款椰菜花比一般嘅椰菜花係貴啲㗎 ! 仲有只蘿蔔同埋紫蘿蔔 , 整得好腍 , 好食又夠飽 ! 🤗香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁雜菌薯團 ($218)好少係西式餐廳食乳鴿 ! 乳鴿皮煎到香脆 , 肉味好香好濃 , 另一重點係薯團 😍 煙煙韌韌 , 配埋酸甜酸甜嘅焦糖蘋果汁 , 令人一粒接一粒咁食 !青檸簿荷梳打 ($48)梳打嘅氣很溫柔 , 飲落好舒服 , 我最鍾意係佢一啲都唔甜 ! 有淡淡簿荷同青檸味 , 好 fresh 😌😌整體黎講 , 食店座位闊落 , 而且價格親民 , 但又唔會將貨就價 , 食材選料以至擺盤都交足貨 ! 加上今晚嘅 live music , 超級抵食 !
整體黎講 , 食店座位闊落 , 而且價格親民 , 但又唔會將貨就價 , 食材選料以至擺盤都交足貨 ! 加上今晚嘅 live music , 超級抵食 ! 🤩🤩