2023-07-25 50 views
ShabuShabu店香港有好多間,不過有水準嘅真係唔多。連鎖店黎講,牛摩係我係喺香港食最多次亦係水準最高嘅ShabuShabu店,重點係每一次光顧都無令我失望。最近發現調景嶺開左一間分店,於是今日就又去左幫襯。今次食既係美國安格斯牛頸脊海鮮放題,屬於中間級數。如圖所見,牛肉屬於薄切,安格斯牛頸脊鮮嫩有彈性,牛板腱則帶香濃牛味,各有千秋。唔怕生嘅朋友亦不妨將牛肉淥至半熟直接進食,口感味道更佳。除牛肉要用電話落單之外,其他大部份飲品、配料、沙冰,甜品、醬油都可以喺自助區自取享用。飲品方面,除左,有幾款比較罕有既韓國飲品如雪梨汁、青蘋果汁等等,如果罐裝飲品唔岩你,亦可以係自助區自己斟唔同既果汁飲。配料方面,雖然種類唔算特別多,但可以攞到既配料既質素算唔錯,特別推介麻辣包心丸。可惜既係當日既自助甜品係綠茶雪糕,由於綠茶唔合我口味所以無試到評論唔到,但總括而言係牛摩食到既都屬於非常好,性價比亦超高

最近發現調景嶺開左一間分店,於是今日就又去左幫襯。今次食既係美國安格斯牛頸脊海鮮放題,屬於中間級數[呢個級數已經相當唔錯]。如圖所見,牛肉屬於薄切,安格斯牛頸脊鮮嫩有彈性,牛板腱則帶香濃牛味,各有千秋。唔怕生嘅朋友亦不妨將牛肉淥至半熟直接進食,口感味道更佳。
2023-07-11
Type of Meal