2023-12-09 26 views
踏入12月, 又係時候要購買聖誕禮物, 所以約朋友shopping之前,就去呢間專食可麗餅的小店試下!簡簡單單的一餐,配上餐廳簡約的日式裝修, 輕鬆舒服的環境!我哋share食,點了一鹹一甜的可麗餅,一底雞蛋仔,再加二杯特色飲品! 薄薄的餅皮軟熟得來帶有少許煙韌,手捲賣相造型很漂亮!煙三文魚牛油果碎蛋可麗餅~平時比較少吃鹹的,三朵可愛玫瑰花造型的煙三文魚,咸咸香香,配埋碎蛋同好creamy牛油果一齊食,味道出奇地夾!食完鹹的就再吃甜的,紅豆鐵觀音髒髒麻薯可麗餅~ 聽個名就知道餡料好豐富, 雪糕內有濃濃的茶香味,一試難忘,加上紅豆和麻薯好match, 這個下次一定再叫!杭州桂花雞蛋仔~外脆內軟而且每粒都有粒粒桂花在內,味道極之清香,好特別,一粒接着一粒食唔停口!除了可麗餅,店舖另一主打是茶飲! 所以我哋都點了兩杯,普洱燕麥奶~普洱茶我經常飲,卻從未試過加燕麥奶,兩者溝在一起,可以中和普洱茶的濃度,飲落有淡淡的茶香味,值得一試!藍莓橙滇紅~藍莓和橙加上紅茶,飲得出有水果味道亦都有茶香味,誰也搶不了誰的味道,出奇哋夾!飽餐後繼續shopping去!👍

簡簡單單的一餐,配上餐廳簡約的日式裝修, 輕鬆舒服的環境!

薄薄的餅皮軟熟得來帶有少許煙韌,手捲賣相造型很漂亮!
煙三文魚碎蛋牛油果可麗餅

紅豆骯髒鐵觀音雪糕麻糬可麗餅

杭州桂花雞蛋仔

藍莓橙滇紅、普洱燕麥奶

飽餐後繼續shopping去!👍
2023-12-08
$150 (Lunch)
煙三文魚碎蛋牛油果可麗餅
紅豆骯髒鐵觀音雪糕麻糬可麗餅