2024-12-28
今晚去左粉嶺中心呢間cafe MOME食飯,餐廳係歐陸風情嘅裝修風格,配上聖誕裝飾,濃濃嘅聖誕氣氛。四周環境寧靜優雅,燈光柔和地灑在每個角落,木質嘅裝飾令人感受到無窮嘅舒適與溫馨,十分適合親友相聚或獨自享受美食時光。Cafe有主食、小食、甜品、飲品提供,亦有精選二人晚餐,價錢相宜,味道方面亦唔錯。我地叫左個二人餐當中有白咖哩脆雞滑蛋飯:白咖哩香濃唔辣,味道甜甜地,令人一口接一口。加埋脆卜卜嘅嘅鮮嫩雞塊,軟滑嘅滑蛋同埋沙律菜,賣相精緻,非常吸引。蒜香蜆肉意粉:蒜香四溢,蜆肉好新鮮好甜美,份量足夠,而意粉煮得恰到好處,既有嚼勁又不失軟糯,令整道菜品層次感更加豐富。魷魚圈:外皮炸得金黃酥脆,內裡嘅魷魚鮮嫩多汁,又好彈牙,搭配特製的醬料,係絕佳小食之選擇。蝦多士:多士上面鋪滿左新鮮嘅蝦肉,咬落去香脆酥軟,呢個經典港式小食香口惹味加埋鮮甜彈牙多種口感,一次過係口腔內大爆發。朱古力布朗尼蛋糕:口感綿密,朱古力味濃郁而不過甜,同冰凉嘅雲呢拿雪糕完美搭配,為餐後帶來一抹甜蜜回憶。整體今晚嘅晚餐為我地帶黎唔錯嘅用餐體驗。除左適合情侶約會、朋友聚會外,亦可以一人獨自享受安靜時光,係一間讓人放鬆身心、享受生
整體今晚嘅晚餐為我地帶黎唔錯嘅用餐體驗。除左適合情侶約會、朋友聚會外,亦可以一人獨自享受安靜時光,係一間讓人放鬆身心、享受生活美好嘅cafe。