2021-07-26 3512 views
係繁忙的佐敦,一個轉角位就好似逃離左市區得到片刻寧靜。新開的Hare位於新樓盤之下,所以樓下有一堆地產經紀會問你買唔買樓。隨住樓梯而上,見到由橄欖綠同磚紅交錯的牆身同粉嫩磚塊水磨樓梯,係香港比較少見的風格。餐廳採取自然光,所以都做到放鬆的感覺,由於我地到達的時候已經係3點,過左佢ge lunch hour, 只可以簡甜品同飲品,我就點左 熱的抹茶牛奶 一上台,一望就覺得唔夠濃/抹茶粉品種唔同, 偏淡,初飲落口其實偏甜, 茶味可以再濃小小,但到底的時候,就發現抹茶粉結成一團,有點可惜。可能下次試手打發抹茶比較好。至於個焙茶芝士蛋糕有待改善,如果嗜甜姐應該會好中意,但係我覺得過甜以致食唔到焙茶味,餅底咸度亦都太過, 唯一值得讚係佢個口感好滑好creamy,味道改善下就好

餐廳採取自然光,所以都做到放鬆的感覺,

至於個焙茶芝士蛋糕

有待改善,如果嗜甜姐應該會好中意,
但係我覺得過甜以致食唔到焙茶味,

焙茶芝士蛋糕