2020-12-31
好評多到咁,下晝兩點嚟用App book又有半價,諗住好抵,一於嚟試吓。為咗營造氣氛,餐廳比較昏暗,陽光從窗外射入,顯得餐廳環境有點疲態。當時只有兩個侍應,佢哋都好忙,好努力,等咗一陣,快點四道菜,之後先至嚟咗一壺茶,以為係一壺普通嘅中國茶,飲落去味道又有少少唔同,睇返張單先至知道原來佢係叫Monk Fruit Tea,相信係羅漢果茶吧⋯⋯ 但係時應有冇特別介紹,好似茶餐廳擺低杯茶俾你咁⋯⋯口水雞和夫妻肺片轉個頭秒速已經擺上台,應該一早整好曬吧,兩碟嘅味道都好相似,好似食緊同一樣嘢咁,口水雞冇鮮味,冇嫩滑感,好少食到口水雞係唔用新鮮或冰鮮雞做,夫妻肺片大部份都係一片片透明嘅相信係牛筋,同樣冇乜口感。擔擔面係超迷你,size本身非問題,麥奀記嘅雲吞麵都超細亦唔平,值得欣賞,但係呢碗擔擔麵平平無奇,湯底少,味道欠層次,麵質偏軟冇口感,半價都要$42.5,不值。螞蟻上樹嘅粉絲似橡筋,一條可以拉到好長,黐埋晒一坺嘢,食完之後真係覺得有少少頂胃。服務基本上係一般,侍應只係將菜放上枱和收碟,就係咁基本囉,其餘嘅係零交流。對甜品都唔抱有希望,坐低埋單走人前後共用左45分鐘,以免在此蹉跎歲月,虛度光陰
對甜品都唔抱有希望,坐低埋單走人前後共用左45分鐘,以免在此蹉跎歲月,虛度光陰。