2021-09-13 1424 views
今次諗住食素食,見到蘇豪區呢邊有間素食店,睇落唔錯,試試佢!一早book定台,lunch hour都係唔駛等可以直入,間餐廳幾大,夠寬敞,唔會話令枱都好靠近,坐得都舒適。 但坐低冇耐就會催你落單,有少少趕咁。今次set lunch叫左個Pizza,跟左個湯,個湯好特別,有啲薑味,飲落好似好creamy既蕃薯糖水咁,又幾創新。然後應該係因為即叫即整,都要等一般時間around 20分鐘咁上下,個pizza好足火箭菜,但啲蕃茄料就唔太痴餅底,拎起好易跌哂啲餸。不過可能係即叫即整既關係,個餅皮都好脆身,overall覺得個pizza都正路既,冇話好impressive,但都唔會差得去邊。湯/salad+ main+ drinks 埋單around $200位,整體黎講唔算抵食既。另外,因為個廚房係用大玻璃設計,坐出面係可以望到個廚房入面既野,希望整野食會戴返個口罩啦🥲畢竟都仲係疫情期間。