2024-04-10
見經過成日都好多人,所以今日放假同屋企人諗住試吓,去到嘅時間都係見到好多人,之後大概等咗20分鐘左右入得,晏晝嘅時間等有啲辛苦,因為企嘅位置比較曬同冇嘢遮頭🥵不過見佢菜單啲嘢都幾岩食,我哋叫左兩碗米線、半隻豉油雞、兩款醉小食同酸辣鳳爪,醉小食偏甜左少少,但幾入味,酸辣鳳爪幾好食,連配菜都入味,小食味道整體不錯😌反而滿懷期待嘅招牌花膠雞米線,雞肉質偏淋冇乜味,湯底亦唔夠濃郁好飲😅另外一碗叫左砂鍋香辣台山蠔花甲雞米線+一隻醉鮑魚,價錢偏貴少少$110,但諗住好食就冇乜所謂,嚟到嘅時候見到花甲同台山蠔好細隻,而雞同招牌米線嘅雞一樣冇乜味,香辣嘅味道亦令唔到配料入味,湯底香辣,但花甲、蠔同埋雞都入唔到香辣味,最失望係花甲同台山蠔質素一般般,應該唔係太新鮮,所以食唔到海鮮嘅鮮甜味,本身唔+醉鮑魚嘅話米線係90幾蚊,如果呢個價位同質素嘅話真係唔值,性價比唔高至於豉油雞味道整得係唔錯,不過可惜敗筆都係喺雞嘅質素嗰度,偏淋身冇乜雞嘅味道,雖然呢度所有嘅雞賣點都係無骨雞,已經去晒骨,但係食嘅時候難免都仲係有啲骨碎🫢而坐嘅時候比較近洗手間位置嘅枱,一路食一路聞到廁所嘅香薰味令我減低左啲食慾,感覺有啲奇怪🥲
而坐嘅時候比較近洗手間位置嘅枱,一路食一路聞到廁所嘅香薰味令我減低左啲食慾,感覺有啲奇怪🥲埋單食咗四百多,暫時覺得性價比唔高,未必會返轉頭再食,如果湯底同雞嘅質素可改善一下嘅話,相信會更好👍🏻