2021-03-19
正所謂沒有對比沒有傷害,食過同佢金鐘灣仔一帶酒店午市自助餐都俾佢好。甫踏進門口,甜品🍮區一大個櫃展示多款精美糕點,甜品,非常吸引眼球😍有數款甜入心的馬卡龍、養生之選芝麻撻、芝士餅荔枝士多啤梨餅、白朱古力紅莓🍓、泡芙、黑朱古力車厘子🍒、白桃伯爵茶慕斯🔥全部甜點唔掂覺另一份仲有水果🍉任拎。雪糕有八款都係大路野,有曲奇雲呢拿、芒果🥭、士多啤梨🍓、綠茶🍵、紅桑子。小籠包好多人都會錯過咗,你會見到一個個祝龍仔,是上海小籠包,但今次完全唔好食,有點偏乾肉質,皮厚而且不夠湯汁,完全做唔到辣口嘅效果😅點心區域直頭係普通貨色,全部都蒸到過晒龍,不值。海鮮方面:有吾夠肥美麵包蟹、瘦削長腳蟹,螺肉同青口,同埋好難脫殼的蝦。真心差,瘦而無味。最值得再次食係泰國區域,有海鮮沙律🥗、木瓜沙律、豬頸肉沙律、萬金葉、蝦片、大蝦沙律🥗,全部都好辣,好有泰國地道風味。仲有我至愛鳳爪沙律🥗。😍刺身同壽司🍣:壽司有數款,大多數都用牛油果做主調、味道一般。刺身有八爪魚北寄貝吞拿魚但味道一般唔夠新鮮。總結:值得回味係泰國區域和甜品海鮮刺身質素有待改善 整體質素下降
總結:
值得回味係泰國區域和甜品