2023-03-20 6978 views
之前喺信用卡獎賞錢換咗clipper lounge嘅afternoon tea set慶祝一下💞半價換嘅,真係抵🤭🔸Art Inspired Afternoon Tea(💰828 for two persons)🔸🔹Sandwiches🔹▫️大蝦雞尾酒芒果生菜三文治👍🏻▫️雞蛋沙律香草黄瓜三文治▫️水煮三文魚酸忌康檸檬菠蘿三文治▫️上等肉眼捲心菜沙拉辣根全麥麵包三文治🔹Savory🔹▫️加冕雞酥盒🔹Desserts🔹▫️烤蘋果和木炭餡餅▫️1963文華芝士餅👍🏻▫️黑白朱古力藜斯▫️大溪地雲尼拿杏脯紙杯蛋糕👍🏻▫️開心果金磗蛋糕👍🏻文華芝士餅的確好味,芝士,忌廉同麵粉比例剛好!係我喜歡嘅質感!雲尼拿蛋糕又靚又好味!上面有支用朱古力做嘅毛筆🤭係好滑嘅朱古力。🔹Scones🔹▫️傳統鬆餅👍🏻▫️提子鬆餅▫️玫瑰花果醬👍🏻▫️牛油忌廉Scone同玫瑰花果醬果然係文華東方下午茶嘅必食推介!個Scone唔黐牙,外脆內軟,幾香甜甜地。玫瑰花果醬好重玫瑰味👍🏻另外仲有一架甜品車,有小蛋糕、餅乾、朱古力、蝴蝶酥等等。不過味道就普通,純粹用黎點綴下啦。🔹Taste of lcgend文華東方傳奇茶🔹多種口味混合一齊嘅茶,烏龍、茉莉

🔹Sandwiches🔹

▫️提子鬆餅
▫️玫瑰花果醬👍🏻
▫️牛油忌廉

🔹Taste of lcgend文華東方傳奇茶🔹
多種口味混合一齊嘅茶,烏龍、茉莉、橙皮、雲尼拿、薰衣草。好香,幾好飲🫖

食物質素還好,喺傳統五星級酒店品嚐傳統英式下午茶。不過張枱就比較細,同隔離枱嘅距離較少。服務可以,但今天比較多人,服務員都急急忙忙咁。我地都好開心咁enjoy咗一個下午💞

Overall評分:7.5/10
  • Scones