2024-09-25 297 views
台式料理在香港都幾受歡迎, 這間小店位於屯門井財店, 平凡而清雅既裝修, 以木系為主調, 予人文青和平實感覺, 食物也很地道, 充滿台菜風味。酥炸排骨便當 加配安格斯滷肉排骨炸得好酥脆, 大大件肉質鬆化厚滑, 肉汁豐富, 配以肉鬆, 滷蛋, 加配嘅安格斯滷肉鹹香幼滑, 油潤而不肥膩, 佐飯好合適。酥炸雞扒便當 加配滷蛋 雞扒好大塊, 外層酥脆而肉質保持鮮嫩, 吃起來好有質感, 加上惹味嘅調味, 配搭肉鬆和滷蛋, 口感有層次。宜蘭三星蔥餡餅 餡餅外皮酥脆, 三星蔥餡料味道清香甜鮮, 滋味可口。黃金脆皮奶卷 奶卷外層炸得金黃香脆, 奶油餡料奶香幼滑, 趁熱食零舍香口, 清甜嘅味道令人回味。飲品是黑糖珍珠拿鐵和鐵觀音珍珠奶茶, 奶香幼滑, 珍珠煙韌彈牙, 甜度適中。
台式料理在香港都幾受歡迎,

酥炸排骨便當 加配安格斯滷肉

加配嘅安格斯滷肉鹹香幼滑, 油潤而不肥膩, 佐飯好合適。
炸雞扒便當 加配滷蛋

宜蘭三星蔥餡餅

餡餅外皮酥脆, 三星蔥餡料味道清香甜鮮, 滋味可口。
黃金脆皮奶卷

甜度適中。