2022-09-28 123 views
同朋友去文青百老匯睇戲,想喺附近搵間文青餐廳食飯,呢間Cafe睇個名就已經覺得好文青,店內打造日式簡樸feel,開放式廚房,墻身玻璃可以望到出面街,非常有空間感。海鹽焦糖雞翼 $68開邊雞翼,惹味,焦糖味好突出,但有啲乾身,應該炸耐咗,如果鎖到肉汁就perfect!乾炒大蝦蒜香意粉 $118我點咗乾炒大蝦蒜香意粉,扁意粉炒得乾,有蒜香味,食完唔覺得油膩。不過大蝦就唔夠juicy,我鐘意爽脆juicy口味多啲。龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128朋友點咗呢個菜,幾乎係OpenRice食評必點!大蝦、蟹肉、沙律菜、牛油果等,好refreshing,賣相好吸引! 龍蝦湯用金色茶壺分開上,擺設精緻,當將湯倒落碗嗰刻,竟然有啲小激動。我試飲龍蝦湯,真的好好好好味,瞬間有種升華的感覺!相比蒜香意粉,龍蝦湯真係好有驚喜。整體上個菜嘅各種配搭都好夾,唯獨牛油果嘅味道比龍蝦湯搶咗,食唔到兩種層次嘅味道。 Mojito Soda $55Mojito放咗好多薄荷葉,但soda多咗啲,lime少咗啲。一杯Mojito,竟然勾起幾年前去古巴旅行幾乎每日都飲Mojito嘅日子,跟住又唸起,2年幾冇去旅行了~~~

海鹽焦糖雞翼 $68

海鹽焦糖雞翼

乾炒大蝦蒜香意粉 $118

龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128

Mojito Soda $55

Mojito
2022-09-13
$160 (Dinner)
海鹽焦糖雞翼
  • 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬