2020-03-25
有人話,MK係一種文化,係一種代表~ 姑勿論你住邊,旺角的確係陪伴唔少年青人長大既地方~Cafe絕對係mk文化既代表之一,三五知己最鐘意就去cafe食嘢,貪佢食品種類多又坐得耐~Cafe Fabulous 係其中一間鍾意去既cafe~嘢食方面主要西日式為主、帶點港式風格的Fusion菜~今次同約咗朋友黎食佢個招牌二人餐~可惜朋友臨時公司有急事取消😩好彩呢度staff好好人,俾我變做一人餐份量🙈都好豐富㗎!挪威煙三文魚凱撒沙律🥗- 煙三文魚大大塊、沙律份量多、仲有脆脆煙肉碎呢~黑椒🍤炸蝦天婦羅螺絲粉- 港式黑椒汁x日式炸蝦天婦羅x螺絲粉,3樣都係我鍾意食既~估唔到fusion得黎又好夾bor!蛋白燉鮮奶(凍)- 🥛燉鮮奶上灑滿兒時最愛的可可米~雙重口感~ 係燉奶版的可可米早餐!芝士奶蓋玫瑰紅茶- 厚厚的奶蓋,冰凍紅茶有著淡淡玫瑰味,唔會太甜, 絕不遜色於出面的茶品店㗎~另外鍾意呢度的座椅設計得唔會好擠迫,同好閏蜜黎傾密偈都唔驚啦~ 😜
Cafe Fabulous 係其中一間鍾意去既cafe~
嘢食方面主要西日式為主、帶點港式風格的Fusion菜~
今次同約咗朋友黎食佢個招牌二人餐~
可惜朋友臨時公司有急事取消😩
好彩呢度staff好好人,俾我變做一人餐份量🙈都好豐富㗎!
挪威煙三文魚凱撒沙律
黑椒炸蝦天婦羅螺絲粉
蛋白燉鮮奶(凍)
芝士奶蓋玫瑰紅茶