2019-03-17
最近受到邀請,可以同一班influencers 去Oldlish試食。我們是去食lunch,又是平日,所以沒有太多人,不用排隊,直入餐廳。.一去到就覺得好靚,好文青的地方,我就忍不住就不停影相,就很想打卡。出面門口就放咗長椅子及枱,就即刻職員拎個咖啡杯嚟扮下文青🤣. 一入到去,係有懷舊感的咖啡廳設計,令人覺得好舒服。而我哋一班influencer就叫了不同既食物share。我這個小食貨一叫咗食物又要影下相啦😜.我order了oldish出名的Oldish Egg Benedict和Rose chocolate雖然價錢有啲貴,但物價可值, 真心好食,佢個醬汁同個Egg Benedict好match。我自己好鐘意食朱古力的,所以我係十分之推介Rose Chocolate,因為有花香嘅味,不太膩,好清香。.而其他influeners order了......我覺得價錢合理,因為成碟都好大,如果我自己一個人真係食唔晒,雖然它是四重芝士,但是沒有我想像中這麼膩,鍾意芝士嘅人一定要試吓。在之前英國讀書嘅我,令我想返起係英國讀書嘅日子,完全係英國嘅味道,傳統嘅英式早餐。但係依咁簡單嘅材料,價錢就
出面門口就放咗長椅子及枱,就即刻職員拎個咖啡杯嚟扮下文青🤣
我這個小食貨一叫咗食物又要影下相啦😜
而其他influeners order了......
在之前英國讀書嘅我,令我想返起係英國讀書嘅日子,完全係英國嘅味道,傳統嘅英式早餐。但係依咁簡單嘅材料,價錢就貴左少少。
個source是海鮮及番茄汁炮製而成,味道酸酸甜甜,容易入口,risotto 住得啱啱好,不會over-cook,不錯,但我覺得個價錢就貴了小小。